‘Schrap komend kwartaal ondernemersbelastingen’

Acht ondernemers- en zzp-organisaties, waaronder Zelfstandigen Bouw, ZZP Nederland en Beroepsorganisatie Kunstenaar, roepen het kabinet op alle bedrijven, ondernemers en zzp’ers het komende kwartaal vrij te stellen van het betalen van vennootschapsbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting en btw vanwege het coronavirus.
‘Schrap komend kwartaal ondernemersbelastingen’ | KlusVisie
‘Schrap komend kwartaal ondernemersbelastingen’ | KlusVisie

Naast het schrappen van de ondernemersbelastingen vragen de organisaties het kabinet forfaitaire vergoedingen toe te kennen aan elke ondernemer en zzp’ er die aannemelijk kan maken dat zijn inkomsten in de afgelopen week en de komende weken met meer dan 50 procent zijn gedaald als gevolg van het virus.

Hoogste prioriteit

“Wij steunen de maatregelen die het kabinet heeft moeten nemen om de volksgezondheid te beschermen. Dat heeft de hoogste prioriteit”, schrijven zij in een brief aan het kabinet. Maar die maatregelen hebben wel enorme economische gevolgen. In tal van sectoren, zoals de horeca, het transport en de bouw, ondervinden bedrijven en ondernemen die gevolgen aan den lijve.

Schrappen ondernemersbelastingen adequate maatregel

Om te voorkomen dat zij in grote financiële problemen komen zijn daadkracht en heldere maatregelen nodig. Het schrappen van ondernemersbelastingen is een heldere, adequate maatregel om de inkomensgevolgen op te vangen.

Lees het laatste nieuws omtrent klussen, ondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen