Rookmelders plaatsen als klein klusspecialisme?

Kom je bij de klant over de vloer, dan kun je haar of hem wijzen op het bestaan van rookmelders.nl. Op deze site kunnen zij met de Rookmelderwijzer een aantal vragen invullen. Ze weten dan hoeveel rookmelders er in het huis moeten hangen.
Rookmelders plaatsen als klein klusspecialisme?| KlusVisie

De rookmelders worden vanaf 1 juli 2022 verplicht in de bestaande bouw. Deze datum is gekozen om huis- en gebouweigenaren voldoende tijd te geven om melders te laten plaatsen. Ook worden door deze lange periode problemen voorkomen bij de levering en beschikbaarheid bij leveranciers.

Goede voorbereiding

Een beetje goede voorbereiding is handig bij het overleg met de klant. Want zij hebben de keuze uit optische en thermische melders die alleen op hitte aanslaan. Deze laatste melders zijn nuttig op plekken waar de temperatuur regelmatig de ingestelde waarde overschrijdt, denk aan onder meer de keuken. Nadeel van de thermische melder is dat deze een brand later detecteert dan de rookmelder. Een aantal merken biedt rookmelders die je kunt koppelen. Met deze techniek wordt de bewoner eerder gewaarschuwd bij rook of brand.

Slechthorende klant en rookmelders

Voor de slechthorende klant biedt de markt melders met flitslichten, trilmatten of geluidsversterkers die zeker in de slaapkamer en van overheidswege ongewenste huisfeestjes hun diensten kunnen gaan bewijzen. En roept de slechthorende klant: “Maar met mijn neus is niets mis, hoor!”, dan weet je het antwoord: hij of zij woont in een gevarenzone.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen