Rockpanel vs. Trespa: het kwaliteitsverschil

Trespa en Rockpanel zijn gerenommeerde merken die hoogwaardige, kunststof platen leveren voor onderhoudsarme gevelbekleding, boeiboorden en dakkapelbekleding. Hoewel de platen op elkaar lijken en schilderen niet noodzakelijk is, bieden ze wel die mogelijkheid.

Rockpanel vs. Trespa: het kwaliteitsverschil| KlusVisie

In dit artikel zullen we je uitleggen wat Rockpanel en Trespa precies zijn, en ook de verschillen tussen deze twee HPL platen bespreken. Het is belangrijk om te begrijpen welke optie het beste past bij jouw project. Lees snel verder om daar achter te komen!

1.

Wat is Rockpanel?Rockpanel is een toonaangevende fabrikant van gevelbekledingsmaterialen die talloze ontwerpmogelijkheden biedt. Gemaakt van geperst steenwol van basalt, zijn Rockpanel-platen licht van gewicht, flexibel en bestand tegen weersinvloeden. Ze hebben de hardheid van steen en de bewerkbaarheid van hout. Deze platen zijn ook damp-open en worden standaard geleverd met brandwerendheidsklasse B. Hoewel het Rockpanel-assortiment beperkter is qua beschikbare afmetingen in vergelijking met Trespa, biedt het toch diverse voordelen, zoals minimale werking, lichtheid en brandwerendheid. Dit maakt Rockpanel een uitstekende keuze voor gevelbekledingstoepassingen.Dit moet je weten over TrespaTrespa is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige gevelbekledingspanelen produceert. Deze panelen, gemaakt van houtvezels en thermohardende harsen, bieden uitstekende duurzaamheid en weerstand tegen externe invloeden. Trespa-panelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor ze veelzijdig toepasbaar zijn in verschillende architectonische ontwerpen.

Trespa biedt ook andere voordelen, zoals een keiharde toplaag die de panelen kras- en slagvast maakt, en bestendigheid tegen weersinvloeden zoals regen en uv-straling. Het is echter belangrijk om te vermelden dat vanwege de hardheid van de Trespa-platen, het voorboren van het materiaal vereist is tijdens de verwerking. Dit zorgt voor een optimaal en probleemloos gebruik van het plaatmateriaal.Het kwaliteitsverschil ontrafeld

Rockpanel en Trespa hebben beide sterke punten, maar er zijn enkele verschillen die het vermelden waard zijn. Hoewel Rockpanel bekend staat om zijn flexibiliteit en ontwerpmogelijkheden, blinkt Trespa uit in duurzaamheid en bestendigheid tegen krassen en stoten. Trespa-panelen hebben een hoge mechanische sterkte, waardoor ze minder snel beschadigd raken in vergelijking met Rockpanel. 

Als je op zoek bent naar een betrouwbare webwinkel waar je de merken Rockpanel en Trespa kunt verkrijgen, is PerlaPlast een uitstekende keuze. PerlaPlast is een gevestigde online webshop die gespecialiseerd is in gevelbekledingsmaterialen. Ze bieden een breed scala aan producten van verschillende merken, waaronder Rockpanel en Trespa. Succes!

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen