Remeha introduceert Elga Ace Monoblock

Met de introductie van de Elga Ace Monoblock wordt het installeren van een hybride warmtepompsysteem volgend jaar nog eenvoudiger. Tijdens de VSK geeft Remeha alvast een voorproefje en toont zij dit nieuwe toestel dat speciaal voor de Nederlandse woningmarkt is ontwikkeld. De Elga Ace Monoblock is volledig toegespitst op en ontwikkeld voor het installeren van een hybride warmtepompsysteem.
Remeha introduceert Elga Ace Monoblock| KlusVisie

De Elga Ace Monoblock bestaat uit een buitenunit in combinatie met een regelaar. Dit maakt dat ruimte in de woning geen beperking meer is. Door de simpele uitvoering van het systeem geeft dit concept veel flexibiliteit in de aansluiting op het cv-circuit en plaatsing op de buitenunit. Omdat er geen koeltechnische handelingen nodig zijn bij de installatie van het toestel, heeft de installateur dus ook geen F-gas certificering nodig. Zo is de groep installateurs die nu volledig zelfstandig hybride warmtepompsystemen kan installeren ineens veel groter.

Elga Ace Monoblock zonder hydraulische aansluiting

De regelaar van de Elga Ace Monoblock kan overal in de woning worden geplaatst. Deze is dus niet afhankelijk van de plaats van de cv-ketel. Voor de regelaar is namelijk geen hydraulische aansluiting nodig, maar uitsluitend een elektrische communicatiebekabeling tussen de regelaar, de cv-ketel en de buitenunit. Omdat dit systeem geen binnenunit heeft, hoeft de installateur ook maar beperkt leidingwerk door de woning aan te leggen. Hij kan de buitenunit op de meest ideale plek in de omgeving van de woning plaatsen en vandaar een aansluiting maken op de cv-leiding in de woning die het dichtstbij ligt. Dit biedt de installateur maximale plaatsingsvrijheid en flexibiliteit.
Zodra de Elga Ace volgend jaar beschikbaar is, dan is er de keuze uit een 4 kW, 6 kW- en 8 kW-uitvoering. Uit de eerste testen blijkt dat de hybride warmtepomp een COP heeft van meer dan 5,0 en daarmee een bovengemiddeld rendement behaalt. Daarmee heeft de Elga Ace Monoblock, zeker met de huidige, hoge gasprijzen, volgens Remeha een zeer korte terugverdientijd.

Hybride warmtepomp

Deze hybride warmtepomp stuurt de ketel aan via het OpenTherm-protocol, waardoor hij probleemloos samenwerkt met elk merk en type cv-ketel en thermostaat. Dus juist als een cv-ketel nog niet aan vervanging toe is, kan de consument snel en eenvoudig zijn gasrekening verlagen door de Elga Ace Monoblock te laten installeren. Behalve met elk type cv-ketel is deze nieuwe warmtepomp ook zeer geschikt in de combinatie met een aansluiting op stadsverwarming. Zo kunnen woningeigenaren met een warmteaansluiting ook verduurzamen én aanzienlijk besparen op hun energierekening.
Net als alle moderne toestellen van Remeha is de Elga Ace uitgerust met het bekende Ace besturingsplatform (eSmart inside). De parameters zijn gelijk voor alle toestellen uit de Ace familie van Remeha. Of het nu warmtepompen of cv-ketels betreft. Ook het display is gelijk aan de Elga Ace en andere nieuwe warmtepompen. Dit betekent dat het gebruiksvriendelijke display is uitgerust met een carrouselmenu voor bedieningsgemak.

Modern ICT-platform

eSmart Inside is het besturingsplatform van Remeha dat zorgt voor een intelligente en uniforme aansturing van alle Ace toestellen. Dit werkt via een uiterst modern ICT-platform dat uitgebreide communicatie en automatisering via de slimme thermostaat eTwist, gateways, interfaces en apps mogelijk maakt. De Ace-familie is hiermee nog beter voorbereid op koppelingen met duurzame technieken.

De nieuwe Elga Ace Monoblock is vooral snel en gemakkelijk in drie stappen te installeren: sluit de buitenunit met enkele appendages aan op de dichtstbijzijnde cv-leiding in de woning, plaats de regelaar in de woning en verbind de regelaar met de cv-ketel en buitenunit. Voor de installatie is geen F-gas certificaat nodig.

Je vindt Remeha op de VSK-beurs in Hal 7, stand B124

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen