PerfectPro kiest voor Bosch AMPShare-prik

Bosch gooit de knuppel in het accuhok. Met AMPShare wil het bedrijf de accukosten helpen drukken. In eigen woorden: “Tijd, geld en ruimte besparen met één accu en één oplader voor alle merken.”
PerfectPro kiest voor Bosch AMPShare-prik| KlusVisie

Accutechniek is inmiddels een kostbare liefhebberij. De kleine fabrikanten zijn blijkbaar niet goed in staat meer om zelf concurrerende accutechnologie te ontwikkelen. Om bij te blijven en/of geen marktaandeel te verliezen, kiezen merken voor vergaande samenwerking. Accu’s delen tussen merken gaat dan ook heel groot worden. We kennen al de CAS Alliantie die onder meer Metabo, Mafell, Lamello en Collomix verenigen. Bosch zet met de AMPShare Alliantie een platform neer waar bekende merken als Fein, Wagner, LedLenser en Rexroth onderdak vinden. Opvallend is dat Rothenberger en Fischer van CAS naar AMPShare overstappen. De basis van de AMPShare-accu’s zijn de Bosch ProCore-accu’s. Volgens Bosch besparen gebruikers geld, ruimte en tijd omdat ze minder accu’s en opladers nodig zouden hebben.

“Alle Professional-accu’s van het merk Bosch die sinds 2008 werden gekocht, dus meer dan 80 miljoen accu’s, blijven compatibel. Ze kunnen nog steeds worden gebruikt in alle professionele gereedschappen van Bosch, en voortaan ook in alle gereedschappen van de AmpShare-alliantie. Want de ten grondslag liggende en toonaangevende accutechnologie van Bosch blijft het hart van het systeem”, aldus Bosch.

Fein kondigt aan dat de nieuwe modellen accu-Multimaster 500, 700 en 700 1.7 verkrijgbaar zijn met de accu-interface van het 18 voltsysteem-AMPShare. De accu’s gaan een hoge vermogensafgifte bieden. De Coolpack 2.0-technologie zorgt voor een 135 procent langere acculevensduur dan bij accu’s zonder geïntegreerde warmteafvoer, aldus Fein.

Rockhart 18V en AMPShare

Het Nederlandse PerfectPro, de producent van populaire bouwradio’s, ziet ook mogelijkheden voor de grote bouwradio’s. Vooralsnog kunnen we alleen op de Rockhart, het grootste model, de AMPShare verwachten. PerfectPro blijft de radio’s op het huidige accusysteem aanbieden, inclusief de Rockhart. Deze komt dus in twee varianten. Robin Vrijland van PerfectPro: “Voor iemand die de hele dag buiten werkt zonder stroom, is de huidige versie goed. Voor iemand die veel met Bosch-accu’s werkt, is een versie waar de accu in en uit kan wellicht interessant.”

Andere merken kiezen voor het eigen platform, zoals Makita en Milwaukee. DeWalt en Flex pakken een nieuwe afslag en willen vakmensen plezieren met pouch-accu’s, compacte prikbommen met een relatief laag gewicht.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen