Paulmann led-vervangers voor uitgefaseerde TL-buizen

Verlichtingsspecialist Paulmann lanceert de nieuwe T5 led-buis voor elektronische voorschakelapparaten, die een snelle en eenvoudige manier biedt om bestaande armaturen om te bouwen naar led-technologie. Bovendien heeft deze nieuwe led-buis volgens de fabrikant een langere levensduur en levert hij aanzienlijke energiebesparingen op. Paulmann antwoordt hiermee op de EU-richtlijn over de beperking van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur. Deze gaat eind augustus van kracht en omvat een verbod op de invoer van conventionele T5/T8 TL-buizen.

Paulmann led-vervangers voor uitgefaseerde TL-buizen| KlusVisie
Paulmann led-vervangers voor uitgefaseerde TL-buizen| KlusVisie

De nieuwe T5 led-buis heeft een tien keer langere levensduur dan conventionele T5 TL-buizen dankzij de led-technologie die 50.000 uur meegaat. Bovendien bespaart de nieuwe buis 60 procent meer energie in vergelijking met de conventionele buis. En dat met een constant hoge lichtkwaliteit. Hoewel het niet verplicht is om reeds geïnstalleerde TL-buizen te vervangen, biedt de nieuwe technologie de kans om nu al over te schakelen op energiezuinigere verlichtingssystemen. Dankzij het lagere stroomverbruik bespaar je aanzienlijk op energie, aldus Paulmann.

Duurzaam verlichtingsalternatief van Paulmann

Er zitten geen schadelijke stoffen zoals kwik in de nieuwe T5 led-buis. Daarmee is het een duurzaam verlichtingsalternatief. De installatie is eenvoudig en veilig uit te voeren: de led-buizen met glazen lampen worden in bestaande armaturen met een uitwisselbaar voorschakelapparaat geplaatst. Paulmann legt hier precies uit hoe dit werkt.

Vanaf week 41 zijn de nieuwe T5 buizen verkrijgbaar en zullen eerdere productalternatieven volledig vervangen worden.