Ondertapijt renu: duurzaam en praktisch

Estillon introduceert renu: een verantwoord en recyclebaar ondertapijt, gemaakt van 98 procent gerecyclede materialen. Het tapijt zelf is 100 procent recyclebaar. 
Ondertapijt renu: duurzaam en praktisch| KlusVisie
Ondertapijt renu: duurzaam en praktisch| KlusVisie

Voor renu zet Estillon restmaterialen creatief in om zo een duurzame ondervloer te produceren die bijdraagt aan de circulaire economie. Zo bestaat de vulling uit schuim dat is teruggewonnen uit gerecyclede stoffering. Hierdoor wordt er per jaar 167.000 ton afvalschuim hergebruikt die normaliter naar de vuilstort gaat. De toplaag van de ondervloer bestaat uit een biobased folie gemaakt van verantwoord gewonnen suikerriet. De rug van de ondervloer is gemaakt van 100 procent gerecycled papier, ongebleekt en bedrukt met inkt op waterbasis. Ook de verpakkingen zijn gemaakt van de biobased folie of van 100 procent gerecycled plastic.

Prestaties van renu 6 mm

Het ondertapijt is energiezuinig, aldus Estillon die vorige maand een zelfklevende ondervloer introduceerde. Het zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Dit draagt bij aan een warm, comfortabel huis en bespaart energie. Het materiaal is bovendien duurzaam; renu is gemaakt van schuim (foam) met een hoge densiteit, hierdoor wordt het tapijt beschermt tegen voortijdige slijtage en heeft het tapijt een langere levensduur. Het tapijt heeft daarnaast een uitstekende geluidsabsorptie, is 100 procent recyclebaar, volledig duurzaam én CO²– neutraal.