Novus Dahle sluit zich aan bij CAS

Het bedrijf wordt de 36e partner van de Cordless Alliance en zal  professionele accu-tackers aanbieden voor het bevestigen van diverse materialen op basis van het Cordless Alliance System (CAS).

Novus Dahle sluit zich aan bij CAS| KlusVisie

Als het om bevestigingstechniek gaat, komt Novus Dahle in beeld. Sinds 1950 biedt het Duitse bedrijf uit Lingen an der Ems onder het merk Novus tackers voor professionele gebruikers aan. Nu is het internationaal georiënteerde bedrijf als 36e partner toegetreden tot de door Metabo geïnitieerde merkoverschrijdende accu-alliantie CAS en rust het zijn assortiment accu-tackers uit met het CAS accu-systeem. "Het concept en de technologie van CAS en Metabo hebben ons meteen overtuigd. Als partner van de alliantie geven we onze klanten toegang tot een hele wereld van meer dan 300 elektrische gereedschappen, waaronder veel speciale machines, die allemaal met een oplaadbare accu kunnen worden bediend. Voor elke toepassing is er een geschikte accu-machine, en daar profiteren onze klanten enorm van", zegt Frank Indenkämpen, managing director van Novus Dahle GmbH. Henning Jansen, CEO van Metabo en COO van Koki Holdings Europe, is ook verheugd over de nieuwe samenwerking: "Met de nieuwe professionele nietmachines past Novus Dahle uitstekend bij CAS en onze filosofie. We zijn de grootste alliantie in de industrie en verenigen de beste specialisten in onze merkengroep. Met Novus Dahle hebben we er weer een sterke partner bij."

Handige helpers

Novus Dahle lanceert twee Novus accu-tackers op basis van CAS accu-technologie: de J-550 speciaal voor stofferingsnwerk zoals stoffering, podiumbouw of meubelbouw en de J-551 voor het bevestigen van folie voor isolatiewerk, zolderverbouwing of beursbouw. De nieuwe serie accu-tackers combineert snelheid, precisie, ergonomie en duurzaamheid. Met de seriële schotfunctie kunnen drie schoten per seconde worden afgevuurd. "Ons nieuwe gereedschap beheert meer dan 3000 schoten met een 18 Volt-accupack met 2,0 Ah. Dat maakt deze snoerloze tackers qua prestaties superieur aan bijna alle tackers met snoer, terwijl ze ook flexibeler en handiger zijn", legt Indenkämpen uit. De lange tackerneus en een afstandsstop zorgen voor nauwkeurig werk, en met de diepteaanslag kunnen de nieten optimaal worden verzonken, ongeacht de hardheid van de ondergrond. Fijndraads nieten A en H kunnen worden gebruikt met de J-550 en vlakdraads nieten D en G met de J-551. De nietjes kunnen 6 tot 14 mm lang zijn. Beide apparaten verwerken ook spijkers E met een lengte van 16 mm. Dankzij de ergonomische vorm van het handvat en het optimale zwaartepunt ligt de snoerloze tacker stevig en comfortabel in de hand. De twee modellen worden gepresenteerd op de BAU-beurs in München op 17 april 2023. "Wij wensen Novus Dahle een goede beurs en productlancering toe", aldus Jansen. En de twee huidige modellen zijn nog maar het begin, het assortiment snoerloze nietmachines wordt verder uitgebreid.

CAS: van professionals voor professionals

Het door de eigenaar geleide bedrijf uit Nedersaksen bestaat al sinds 1949 en heeft sinds 1990 oplaadbare accu-producten in zijn assortiment. "We zijn bezig met een volledige herlancering van ons merk Novus en ons assortiment nietmachines – met een duidelijke focus op professionele gebruikers. Tegen deze achtergrond is de CAS Alliance een ideale partner voor ons, omdat we ons hier als specialist in een gemeenschap met andere specialisten bevinden", zegt Indenkämpen. De 36 leden van de alliantie hebben momenteel meer dan 300 machines in de 18 Volt-klasse op de markt, en alle machines, accupacks en laders kunnen gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen