Nieuwe OSB 3-plaat met verbeterde slipweerstand

Medite Smartply introduceert Smartply Sure Step: een nieuwe messing en groef OSB 3-plaat met verbeterde weersbestendigheid, slipweerstand en duurzaamheid. Op die manier biedt de nieuwe plaat volgens de fabrikant een veiliger werkoppervlak voor vaklieden op de bouwplaats.
Nieuwe OSB 3-plaat met verbeterde slipweerstand| KlusVisie

De lichtgewicht plaat voor vloeren, daken en (dak)terrassen biedt verbeterde prestaties tijdens de constructiefase van projecten. De door UV-uitgeharde, speciale coating – die in-house wordt vervaardigd bij Smartply – is ontworpen om de effecten van het weer en (bouw)voetverkeer te weerstaan. Dit terwijl het risico op uitglijden wordt verminderd, zelfs in natte omstandigheden. De resultaten zijn een verbeterde levensduur en slipweerstand, in alle omstandigheden op de bouwplaats, zo stelt Medite Smartply.

Weersbestendigheid en slipweerstand

Smartply Sure Step is vervaardigd in overeenstemming met de EN 300-norm en is een dragende plaat voor gebruik in vochtige omstandigheden. Hij is bestand tegen blootstelling aan het weer tot 42 dagen zonder degradatie. De nieuwe OSB-plaat is bij uitstek geschikt voor toepassing in vloeren, dakbedekking en terrassen, of bij projecten waar weersbestendigheid én slipweerstand van cruciaal belang zijn. De plaat is verkrijgbaar in grote afmetingen. En dankzij de kenmerkende tand- en groefranden kunnen de panelen gemakkelijk op hun plaats schuiven.

Vanwege al deze elementen kan Smartply Sure Step volgens de fabrikant worden toegepast in tal van sectoren, zoals de modulaire bouw, stalen frame- en houtbouw en tijdelijke fabricage. Het paneel is getest door geaccrediteerde, externe laboratoria, waar de platen een laag slippotentieel bereikten in zowel droge als natte omstandigheden.
Net als de rest van het Smartply OSB-assortiment, wordt Sure Step vervaardigd met behulp van geavanceerde harstechnologie die resulteert in een hoogwaardige plaat zonder toegevoegd formaldehyde. Hierdoor kunnen architecten, fabrikanten en aannemers veiligere en gezondere omgevingen creëren. Bovendien is het gebruikte houtmateriaal van de OSB-plaat FSC- en CE-gecertificeerd.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen