Nieuwe maten Geberit-buisschaaf voor schroefmachine

Drie jaar geleden introduceerde Geberit een buisschaaf voor op een schroefmachine voor de installatie van afvoersystemen Geberit PE en Geberit Silent-db20 met diameter d110. Het afschaven van deze buizen is daardoor eenvoudig en snel gerealiseerd, aldus de fabrikant. Sinds kort breidt het bedrijf zijn assortiment verder uit en is de buisschaaf ook verkrijgbaar in de diameters d56, d63, d75 en d90. Hierdoor kan nu elke buis en elk aansluitstuk in een mum van tijd grondig geschraapt worden, is de belofte.
Nieuwe maten Geberit-buisschaaf voor schroefmachine | KlusVisie
Nieuwe maten Geberit-buisschaaf voor schroefmachine | KlusVisie

Het voorbereiden van leidingen en aansluitstukken, om leidingverbindingen te maken, kost vanaf nu nog geen tien seconden, aldus de fabrikant. Het lastige, maar verplichte, afschaven van de buizen is door de uitbreiding van het buisschaafassortiment voor schroefmachines namelijk vereenvoudigd.

Voor elke reguliere schroefmachine

De bestaande buisschaaf met diameter d110, en de nieuwe buisschaven met diameters d56, d63, d75 en d90, passen op elke reguliere schroefmachine. Hierdoor kunnen leidingen en aansluitstukken ten behoeve van lasaansluitingen binnen slechts tien seconden worden voorbereid met een Geberit-elektrolasmof. De buisschaaf is met name geschikt voor werkzaamheden op krappe en moeilijk toegankelijke locaties. Het schaafmes van de buisschaaf kan snel en eenvoudig worden vervangen.
De buisschaaf – inclusief de reeds bestaande diameter d110 – is afzonderlijk verkrijgbaar of als set in een praktische koffer. Zo kunnen alle beschikbare buisschaven makkelijk en veilig worden meegenomen en worden opgeborgen.