Nieuwe generatie PCI Flexmörtel S1

De nieuwe PCI Flexmörtel S1 met verbeterde formulering is de allrounder binnen de PCI Flexmörtel-lijn. Als vervormbare universele tegellijm kan deze gebruikt worden voor alle keramische oppervlakken. Hoge plaatsingszekerheid en meer flexibiliteit kenmerken dit product. Nieuw is zijn snellere uitharding, hiermee is de tegellijm reeds na circa acht uur beloopbaar en voegbaar, ook op niet-absorberende ondergronden.
Nieuwe generatie PCI Flexmörtel S1| KlusVisie
Nieuwe generatie PCI Flexmörtel S1| KlusVisie

De PCI Flexmörtel S1 scoort dankzij zijn universele toepassing: krachtig en overal te gebruiken, voor alle keramische ondergronden, binnen en buiten, op wanden en vloeren. Tegelzetbedrijven profiteren op de bouwplaats van de verbeterde producteigenschappen, want de nieuwe generatie tegellijm garandeert bij de dagelijkse werkzaamheden een hoge mate van flexibiliteit voor wat betreft de tijdsduur en de plaatsingszekerheid, ook onder zware omstandigheden. Cementdekvloeren kunnen dankzij de PCI-S1-technologie in plaats van na een wachttijd van 28 dagen, reeds bij ≤ 4 procent CM restvochtgehalte worden belegd. De bijzondere kracht van het product ligt, naast de snellere uitharding, in de grote flexibiliteit: horizontale krachten, zoals die bijvoorbeeld bij temperatuurschommelingen of krimp optreden, kunnen probleemloos worden gecompenseerd. Zodoende is ook het leggen op cementdekvloeren met vloerverwarming zonder voorafgaand opwarmen mogelijk. Bovendien kan de consistentie van het mortelbed afhankelijk van de desbetreffende eisen variabel worden ingesteld. Verder wordt het product gekenmerkt door een grote eerste hechtsterkte – daardoor is het bijzonder geschikt voor het verwerken van groter formaat tegels.

PCI Flexmörtel S1 als universele lijm

De PCI Flexmörtel S1 is zodoende als universele lijm onmisbaar op elke bouwplaats, omdat hij het grootste deel van de dagelijkse uitdagingen bij de werkzaamheden dekt, en hierbij tijd en geld bespaart. Voor de vakhandelaren van tegels en bouwmaterialen wordt advies met de nieuwe lijm en zijn universele toepassingsmogelijkheden aanzienlijk vereenvoudigd. Ook op het gebied van emissies scoort het product: de PCI Flexmörtel S1 is volgens GEV-Emicode uiterst emissie-arm ingesteld (EC 1 Plus), en zorgt voor een gezonder woonklimaat en een geringere belasting van de omgevingslucht. “Met de eerste flexibele PCI Flexmörtel zette PCI ongeveer 40 jaar geleden nieuwe normen op de markt. De productaanduiding werd kenmerkend voor de branche en werd de algemene benaming voor alle flexibele tegellijmen”, aldus Stephan Tschernek, hoofd marketing PCI-Groep. “De PCI Flexmörtel S1 met verbeterde formule, onderdeel van de nieuwe Flexmörtel-generatie, staat voor eenvoudige handling en een grote mate van veiligheid en flexibiliteit voor elke bouwplaats – onmisbaar voor elke tegelzetter.”

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen