Nieuwe editie van het Gyproc Wandenboek beschikbaar

Het Gyproc Wandenboek is vernieuwd. De nieuwe editie heeft een update gekregen op inhoud en een frisse nieuwe stijl. Het boek geeft inzicht in de mogelijkheden die de bijna 300 onderbouwde Gyproc-wandsystemen bieden, uitvoeringsvoorbeelden, duidelijke detailtekeningen en praktische tips voor een goed eindresultaat.
Nieuwe editie van het Gyproc Wandenboek beschikbaar | KlusVisie

 

Gyproc-wandsystemen onderscheiden zich volgens de fabrikant door de prestaties op het gebied van geluidsisolatie, brandwerendheid, stootvastheid en warmte-isolatie. Dankzij de flexibele wandeigenschappen hebben de Gyproc-wandsystemen bovendien een breed toepassingsgebied. Het Gyproc Wandenboek bevat bijna 300 wandsystemen, variërend van scheidings- en voorzetwanden tot inbraakwerende wanden en wanden voor ruimtes met een extreem hoge luchtvochtigheid zoals zwembaden.

Levenslange systeemgarantie

Alle systemen in het wandenboek zijn onderbouwd door middel van rapporten van gerenommeerde instituten. In combinatie met de zekerheid van GyprocGarant, een levenslange systeemgarantie van Gyproc, biedt dit zekerheid voor alle betrokkenen in het bouwproces. GyprocGarant waarborgt de betrouwbaarheid van de systeemprestaties, biedt de zekerheid van volledige (technische) ondersteuning en garandeert dat alle systemen volledig getest zijn.

Gyproc Wandenboek is gericht op de praktijk

In het Gyproc Wandenboek staan vele verwerkingsvoorbeelden, duidelijke detailtekeningen en heldere beschrijvingen hoe met Gyproc-wandsystemen voor praktisch elke situatie een oplossing te realiseren is. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat de Gyproc Haboti-wandsystemen zijn toegevoegd. Habito-wanden, de nieuwe generatie Gyproc-wanden, worden opgebouwd met Haboti-gipskartonplaten en GypFrame-profielen. Deze extreem stootvaste wanden zijn zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Alle Habito-wandsystemen voor scheidings- en voorzetwanden zijn opgenomen in de derde editie van het Gyproc Wandenboek. Nog een belangrijke verandering is dat inbraakwerende wanden van Gyproc zijn toegevoegd. Speciaal voor de toepassing van inbraakwerende wanden heeft Gyproc Habito-inbraakwerende wandsystemen ontwikkeld. Het systeem, bestaande uit GypFrame-profielen en een beplating van Habito, heeft als grote voordeel dat de inbraakwerendheid wordt geleverd door de wand zelf. Hierdoor geldt voor de meeste Gyproc-inbraakwerende wanden (WK2 en WK3) dat extra voorzieningen, zoals staalplaten, niet nodig zijn.


BIM-objecten via Gyproc BIM plug-in 


Alle wandsystemen uit het Gyproc Wandenboek zijn ook te vinden in de Gyproc Selector. De Gyproc Selector biedt de mogelijkheid om eenvoudig het juiste wand- en plafondsysteem te selecteren en te zoeken op systeem en op toepassing. De informatie in de Gyproc Selector is altijd up-to-date. Tevens is van ieder systeem een BIM-object beschikbaar in de Gyproc BIM plug-in. Deze unieke plug-in is beschikbaar voor Revit (2017, 2018, 2019, 2020 en 2021) en Archicad (23 en 24).

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.