Nieuwe alleszuiger met accu van Metabo

De nieuwe alleszuiger met accu ASR 36-18 BL 25 M SC van Metabo heeft stofklasse M en een eersteklas zuigcapaciteit. Het apparaat neemt 99,9 procent van al het stof op, aldus de fabrikant. De nieuwe machine kan met twee 18 Volt-accupacks of een 36 Volt-accupack worden gediend en zou daarmee net zou krachtig moeten zijn als de gesnoerde variant.
Nieuwe alleszuiger met accu van Metabo | KlusVisie
Nieuwe alleszuiger met accu van Metabo | KlusVisie
Nieuwe alleszuiger met accu van Metabo | KlusVisie

De alleszuiger heeft drie verschillende standen, waarmee de zuigcapaciteit al naargelang de toepassing kan worden geregeld. “Gebruikt de professional bijvoorbeeld een accu-vlakschuurmachine waarbij minder stof ontstaat, dan kan hij de zuigcapaciteit verminderen en zo de looptijd van de accu verlengen. Daardoor kan hij langer doorwerken en de energie van de accu-packs volledig benutten“, vertelt Sebastian Koch van Metabo, dat eerder al een innovatief koffersysteem introduceerde. Voor het geval dat de filter volraakt, heeft de fabrikant een oplossing bedacht: de halfautomatische filterreiniging waarmee het filter bij werkonderbrekingen automatisch wordt gereinigd.

Alleszuiger met start/stop-automaat

De nieuwe accu-alleszuiger heeft daarnaast nog meer nieuws te bieden: het CordlessControl-systeem. Dit zorgt voor het automatisch starten en stoppen van de alleszuiger: dankzij een intelligent zender/ontvangersysteem is het accugereedschap draadloos met de machine verbonden. De ontvanger is direct in de alleszuiger gemonteerd, de zender wordt op de zuigslang bevestigd. Een in de zender gemonteerde trillingssensor herkent of de machine in- of uitgeschakeld wordt. En is de trilling van de machine niet krachtig genoeg, dan kan de zender met een meegeleverde multiband direct op het apparaat worden aangebracht.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen