Nieuwe 12 en 18 Volt accu-boorhamers van Metabo

Metabo heeft twee nieuwe SDS-plus accu-boorhamers in het assortiment opgenomen: de PowerMaxx BH 12 BL 16 in de 12 Volt-klasse en de BH 18 LTX BL 16 van 18 Volt.
Nieuwe 12 en 18 Volt accu-boorhamers van Metabo | KlusVisie
Nieuwe 12 en 18 Volt accu-boorhamers van Metabo | KlusVisie

“Wij wilden accu-boorhamers ontwikkelen, die vooral heel geschikt zijn voor montagewerkzaamheden. Dat is hiermee dus gelukt: de nieuwe boorhamers zijn beduidend kleiner en lichter dan de huidige machines. En de 1,5 kg minder gewicht merkt de gebruiker direct”, aldus productmanager Markus Egelhof. Voor het boren van gaten voor pluggen in beton, steen of metselwerk – met de nieuwe boorhamers beschikken professionele gebruikers volgens Metabo over krachtige machines die ook de meest lange werktijden heel comfortabel maken.

SDS-plus accu-boorhamers: Minimaal formaat, maximale kracht

De beide nieuwe accu-boorhamers zijn voorzien van borstelloze motoren. “Dat betekent een hoger rendement en minder onderhoud. Dus: meer vermogen en een langere levensduur”, zegt Egelhof. In combinatie met het verbeterde, krachtigere schroefmechanisme vallen de nieuwe boorhamers vooral op door hun bijzonder grote boorvermogen. “Voor het boren of hamerboren – de nieuwe machines kunnen het allebei en voeren het werk efficiënt en in een handomdraai uit. Met de schakelaar kan men heel gemakkelijk wisselen tussen de beide functies.”

Gezonder werken

De nieuwe boorhamers overtuigen echter niet alleen door hun geringe gewicht en krachtige vermogen, maar zorgen er bovendien voor dat de professionals gezonder kunnen werken. Beide machines beschikken namelijk over het anti-vibratie-systeem MetaboVibraTech-Technologie (MVT), dat de greepvlakken ontkoppelt en daardoor de trillingen dempt. Bovendien zijn de beide boorhamers voorzien van een elektronische veiligheidskoppeling: als het gereedschap blokkeert, reageert de elektronische koppeling en wordt de motor uitgeschakeld. Dat beschermt de gebruiker tegen mogelijk heftige schokken. “In het algemeen kan worden gezegd dat de professionals met onze nieuwe hamers over compacte, lichte en krachtige machines beschikken, die de gezondheid en krachten sparen”, aldus Egelhof.