Nieuw leven voor gereedschap op Afbouw Vakdagen

Tijdens Afbouw Vakdagen krijgen bezoekers de kans om gereedschap te doneren aan een goed doel. Op 8 en 9 november zamelt Stichting Tools To Work (gebruikt) gereedschap in van bezoekers en exposanten.

Nieuw leven voor gereedschap op Afbouw Vakdagen| KlusVisie
Nieuw leven voor gereedschap op Afbouw Vakdagen| KlusVisie
Nieuw leven voor gereedschap op Afbouw Vakdagen| KlusVisie

Deze non-profit organisatie reviseert de aangeleverde gereedschappen en helpt hiermee jongvolwassenen in Afrika een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Stichting Tools To Work zet zich in voor mensen in zowel Nederland als Afrika. Charles Ruys, voorzitter Tools To Work: “In Nederland biedt Tools To Work kansen aan mensen actief deel te nemen aan de samenleving. Vrijwilligers, deelnemers aan sociaal activeringstrajecten, dagbesteders en nieuwkomers doen waardevolle ervaring op in de werkplaats, waar ze onder deskundige begeleiding worden geholpen hun weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt.”

In Afrika, met name Oeganda, Kenia en Sierra Leone, stimuleert Tools To Work jongvolwassenen om praktische vaardigheden te leren. “Hiermee kunnen ze een inkomen genereren en een zelfstandig bestaan opbouwen voor zichzelf en hun familie. In Afrika moet je als werknemer voor je eigen gereedschap zorgen. Daarom levert Tools To Work gereviseerde gereedschappen en machines aan beroepsopleidingen en startende ondernemers.”

Hand- of elektrisch gereedschap

Bezoekers en exposanten kunnen op beide eventdagen van 13:00 – 21:00 uur gereedschappen meenemen die ze willen doneren aan Tools To Work. Dat kan klein hand-, maar ook elektrisch gereedschap zijn.

Ter financiering van de containervrachten naar de beroepsopleidingen in Afrika, wordt per ingeleverd product een vergoeding gevraagd. Beursorganisator Easyfairs draagt een steentje bij door de kosten voor transport van ingeleverde gereedschappen tijdens Afbouw Vakdagen voor haar rekening te nemen.

Kijk hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen