Nieuw design voor Velux-buitenzonwering

Voor nog meer gebruiksgemak is de elektrische Velux-buitenzonwering uit de lijn Integra verbeterd. Een nieuw slank design en een snellere en stillere motor moeten zorgen voor warmtewering met nog meer comfort en behoud van daglicht en uitzicht.
Nieuw design voor Velux-buitenzonwering| KlusVisie
Nieuw design voor Velux-buitenzonwering| KlusVisie

De elektrische Velux-zonwering van Integra-buitenzonweringen op netstroom type MML en op zonne-energie type MSL hebben een nieuw design. Het moderne design bestaat uit een slanke cassette en zijgeleiders die naadloos aansluiten op een Velux-dakraam, aldus de fabrikant. De verbeterde motor moet zorgen voor een snellere en stillere bediening en het verbeterde design zorgt voor een regencontactgeluidreductie van 10dB ten opzichte van een dakraam zonder buitenzonwering.

Velux-buitenzonwering weert directe opwarming

Om de temperatuur in huis te beperken, is het belangrijk om de inval van zonlicht te voorkomen met behulp van zonwering. Dit geldt zeker bij goed geïsoleerde woningen. Vanuit wet- en regelgeving wordt binnenkort een grenswaarde ingesteld voor de kans op temperatuuroverschrijding (de TOjuli-waarde). Met goede zonwering kan de opwarming bijna volledig worden voorkomen, omdat de zonnestralen worden tegengehouden voordat deze het glas raken. “Velux-buitenzonwering reduceert zonnewarmte met 73 procent. Terwijl je door de netstructuur van het screendoek daglicht en uitzicht behoudt. Wel zo prettig in ruimtes waar daglicht essentieel is, bijvoorbeeld bij het thuiswerken of als de kinderen huiswerk maken. Hierdoor hoeft er minder gebruik te worden gemaakt van kunstverlichting en elektronische koeling omdat de ruimte minder warm wordt. Dit bespaart energie en zo houden bewoners toch contact met buiten. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe platform aantrekkkelijk geprijsd is”, vertelt Jolanda de Gooijer, product group manager bij Velux Nederland.


Automatische zonwering en koeling

De elektrische Velux Integra-buitenzonweringen zijn eenvoudig te monteren op zowel handbediende als elektrische Velux-dakramen. Om de woning actief te koelen kunnen de elektrische buitenzonweringen (en elektrische dakramen) worden gekoppeld aan het Velux Active-binnenklimaatsysteem. Hierdoor zijn ze eenvoudig te bedienen via de smartphone en spraakbesturing of gaan ze automatisch open of dicht wanneer de sensoren een te hoge temperatuur waarnemen of verwachten.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen