Nieuw design Geberit badafvoer met draaibediening

Voor de installatie van baden heeft Geberit zijn assortiment afvoersets met draaibediening opnieuw ontworpen. De wens voor een strak, onopvallend design in de badkamer wordt volgens de fabrikant met de badafvoer met draaibediening vervuld. Het ontwerp en de ergonomie van de bedieningsknop en de afvoerplug zijn verder geoptimaliseerd en daarnaast is het ontwerp met geïntegreerde watertoevoer aangepast aan de nieuwste eisen.
Nieuw design Geberit badafvoer met draaibediening| KlusVisie
Nieuw design Geberit badafvoer met draaibediening| KlusVisie

Voordat het bad definitief wordt geïnstalleerd, wordt de afvoer aan het bad gemonteerd. Na de installatie van het bad blijven alleen de afvoerplug en de bedieningsknop bij de overloop nog zichtbaar; alle andere onderdelen zijn achter en onder het bad weggewerkt. Daarom is een hoge kwaliteit en duurzaamheid van alle onderdelen een belangrijke vereiste voor badafvoeren. De Geberit-badafvoeren bieden de installateur installatiezekerheid, dankzij de uniforme onderdelen in het hele productassorti­ment van badafvoeren, zo stelt de fabrikant. 
Geberit heeft zijn assortiment badafvoeren met draaibediening grondig herzien, waarbij de aandacht onder andere uitgegaan is naar de zichtbare onderdelen, zoals de bedieningsknop, de afvoerplug en de bediening met geïntegreerde waterinlaat. Het design en de ergonomie van deze zichtbare delen zijn verbeterd; bovendien zijn enkele kleurvarianten toegevoegd. De bedieningsknop en de afvoerplug zijn nu verkrijgbaar in chroom, wit, matzwart of wit met chroomrand.

Masterfix-adapter

De inwendige techniek van de draaibediening met geïntegreerde toevoer voor het voorgemengde water is eveneens vernieuwd. Deze is nu aangesloten op de waterleiding die de uitloop verbindt met de mengkraan middels een universeel MasterFix-adapter. De uitloop, ver­borgen door het ronde rozet, is qua stroming geoptimaliseerd en kan gemakkelijk worden ontkalkt dankzij een handmatig verwijderbare straalregelaar. Met een drukbestendige afsluiting kan de gehele installatie van de mengkraan tot de uitstroomopening aan een druktest tot 15 bar worden onderworpen.
Geberit biedt met de herziene badafvoer met draaibediening een uniforme installatie voor alle badafvoeren. Het nieuwe design en de slanke ergonomie bieden een aantrekkelijke oplossing voor een strakke, minimalistische en uiterst functionele badkamerinrichting, aldus de fabrikant.