Nieuw beleid nodig voor woningisolatie

Bijna twee derde van de huiseigenaren heeft een woning die beter geïsoleerd kan worden, aldus Vereniging Eigen Huis (VHE). Vaak zijn dit woningen met een energielabel B of lager die voor 1995 zijn gebouwd. Nieuw beleid voor woningisolatie is nodig, aldus de belangenclub.
Nieuw beleid nodig voor woningisolatie| KlusVisie

De helft van deze groep eigenaren zegt zijn huis wel te willen isoleren. Maar ze beschikken niet over de middelen voor woningisolatie, omdat pas achteraf subsidie kan worden aangevraagd. VHE vindt dat de overheid voor deze grote groep mensen het isolatiebeleid moet aanpassen. Ook pleit de vereniging voor een goed nationaal isolatieprogramma.

Subsidie vooraf voor woningisolatie

Bijna 60 procent van de huiseigenaren laat weten met een subsidie vooraf wél hun huis te kunnen isoleren. Een voucher ter waarde van 2000 euro voor huiseigenaren met een energielabel D en lager, kan ertoe leiden dat 55 procent van de huiseigenaren die willen isoleren, dit gaan doen. VHE pleit voor een nationaal isolatieprogramma voor huiseigenaren. Dat kan financieel gesteund worden door een beroep te doen op het Europees Herstelfonds. De vereniging heeft in een brief alle nieuwe Tweede Kamerleden opgeroepen zich in te spannen voor een dergelijk isolatieprogramma.