Nederland in coronatijd massaal bezig met klussen in huis en tuin

Door het coronavirus zoeken steeds meer Nederlandse huishoudens online naar informatie. Startpagina.nl onderzocht het gebruikersgedrag in het vraag- en antwoord onderdeel GoeieVraag in coronatijd. Wat blijkt is wellicht weinig verrassend: Nederlanders raadpleegden massaal vragen over huis en tuin.
Nederland in coronatijd massaal bezig met klussen in huis en tuin| KlusVisie
Nederland in coronatijd massaal bezig met klussen in huis en tuin| KlusVisie

Gezondheidsvragen voerden natuurlijk de boventoon, van circa 400.000 pageviews in deze categorie in de eerste week van 2020 naar circa 600.000 pageviews per week in de maanden maart, april en mei. In dezelfde periode verdubbelde het aantal pageviews in de categorie Wonen, van 200.000 naar 400.000 pageviews per week. Vragen over doe-het-zelven voerden hierbij de boventoon. Nederlanders gingen massaal klussen in de afgelopen maanden. De meest bekeken vragen in de categorie Wonen hadden onder meer betrekking op de verschillen tussen vernis, lak en beits, het tijdstip waarop buren lawaai mogen maken met slijptollen en drilboren en slimme manieren om de wasmachine te ontkalken.

Verdrievoudiging tuinvragen

Nederland was niet alleen in, maar vooral ook om het huis bezig. Het aantal bekeken vragen in de categorie Tuin steeg bovengemiddeld en verdrievoudigde zelfs in de afgelopen periode. Floris Bloemer van Startpagina.nl: “Door de jaren heen is in de voorjaarsperiode altijd een stijging te zien in deze categorie, maar niet zo veel als nu.” De meest bekeken tuinvragen gingen onder meer over het bestrijden van mieren, het stekken van hortensia’s en rododendrons, en manieren om klaver uit het gazon te krijgen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen