Mondkapjes vanaf maandag verplicht in de Hornbach

Vanaf maandag 19 oktober stelt Hornbach het dragen van mondkapjes verplicht. De nieuwe huisregel geldt voor medewerkers en klanten in alle vestigingen. De projectbouwmarkt neemt deze maatregel vooruitlopend op de landelijke invoering van de plicht. In verband met de nieuwe sluitingstijd op maandag tot en met vrijdag om 20.00 uur, kunnen klanten vanaf morgen tot 19.30 uur naar binnen om hun inkopen te doen.    
Mondkapjes vanaf maandag verplicht in de Hornbach| KlusVisie
Mondkapjes vanaf maandag verplicht in de Hornbach| KlusVisie

“Wij volgen de richtlijnen, maar vinden dat we gezien de huidige situatie niet moeten wachten met het verplichten van mondkapjes totdat dit landelijk geregeld is,” reageert Evert de Goede, algemeen directeur bij Hornbach Nederland, dat eerder de Klusser van het Jaar kroonde. “Bij Hornbach hebben wij onze eigen huisregels en wij letten er zelf op dat mensen zich daaraan houden. Vanaf aanstaande maandag stellen wij het dan ook voor iedereen in de vestigingen – medewerkers en klanten – verplicht om mondkapjes te dragen. We zullen eraan moeten wennen met z’n allen, maar het doel is helder: het virus er weer onder krijgen. Klanten die een mondkapje vergeten, die krijgen er eentje gratis van ons.”

Openingstijden


Vanaf donderdag 15 oktober kunnen klanten op maandag tot en met vrijdag tot 19.30 uur naar binnen om hun inkopen te doen. Zo kan iedereen op tijd afrekenen met het oog op de verplichte vervroegde sluiting om 20.00 uur. In het weekend gelden de reguliere openingstijden. De Goede vervolgt: “Nederland is nog steeds volop aan het klussen en ik verwacht dat deze trend aanhoudt nu we ook de komende tijd meer thuis zullen zijn. Ik wil dan ook echt alle doe-het-zelvers oproepen om zoveel mogelijk doordeweeks hun inkopen te doen. Zo voorkomen we dat het in de weekenden te druk wordt. Daar waar nodig worden extra verkeersregelaars ingezet om de verkeersstromen in goede banen te leiden.”

Mondkapjes verplicht en deurbeleid

Hornbach deed al eerder de oproep om alleen te komen winkelen en functioneel inkopen te doen. Er is een streng deurbeleid om het aantal bezoekers te reguleren. Per 50m2 wordt één klant toegelaten, dit is een verdubbeling ten opzichte van de algemeen geldende norm van 1 klant per 25m2. Een speciaal aangestelde veiligheidscoördinator kijkt of mensen binnen 1,5 meter afstand houden, spreekt hen hier actief op aan en kan drukke gangpaden bijvoorbeeld tijdelijk afsluiten. Het winkelen met een winkelwagen is verplicht. Na gebruik wordt deze door een medewerker van Hornbach schoongemaakt. Een compleet overzicht van de geldende maatregelen staat op: hornbach.nl/actueel/coronavirus  

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen