Metselwerk door de keuken-, meubel- en interieurbouwer

Het vormgeven van wanden met een 'wow-effect' is een opdracht die men absoluut kan overlaten aan de interieurbouwer. Vaak wil de klant een massieve steenoptiek. Vooral baksteendecoren, natuursteen en betonnen oppervlakken zijn veelgevraagd. Als partner van de keuken-, meubel- en interieurbouwer biedt Ostermann een uitgebreid assortiment oplossingen aan. 
Metselwerk door de keuken-, meubel- en interieurbouwer| KlusVisie
Metselwerk door de keuken-, meubel- en interieurbouwer| KlusVisie

Of het nu gaat om een klassieke achterwandbekleding of het vormgeven van een plafond of wand van een interieur, Ostermann biedt de keuken-, meubel- en interieurbouwer een veelvoud aan wandbekledingsmogelijkheden in natuurlijke baksteen-, natuursteen- of betonoptiek. Het uitgebreide assortiment bevat onder andere moderne wandpanelen, Sibu-designoppervlakken, steenfineer en de populaire RollBeton-oppervlakken.

RollBeton met plank-look

De veelgevraagde RollBeton-oppervlakken zorgen volgens Ostermann voor veelzijdige designmogelijkheden voor de interieurbouw. Het lichte, flexibele materiaal is niet alleen geschikt voor het vormgeven van wanden, maar ook van meubelfronten, zuilen of vormdelen. Naast twee gladde decoren zijn er ook varianten in een rustieke plank-look. Deze hebben een plankbreedte van 100 of 200 mm.

RollTravertin is ook een flexibel, buigzaam oppervlak, maar heeft het oppervlak een kalksteenlook. Het oppervlak is gebaseerd op het natuurlijke ‘Romeinse travertin’ een poreus natuurgesteente. Net als RollBeton is het materiaal geschikt voor het bekleden van wanden, meubelfronten, vormdelen of het bekleden van zuilen. 

Moderne wandpanelen voor de interieurbouwer

Als de keuken-, meubel- of interieurbouwer wanden of grote oppervlakken met een realistische baksteen- of natuursteenoptiek wil vormgeven, biedt Ostermann diverse oppervlakken en producten. Met het blote oog zijn deze niet van massief steenoppervlakken te onderscheiden, zo stelt het bedrijf. De keuken-, meubel- of interieurbouwer kan kiezen uit twee verschillende varianten: de grootformaatpanelen, op basis van GFK (glasvezelversterkt kunststof), die vanwege de afmeting door twee personen verwerkt en vastgeschroefd worden om snel grote oppervlakken te bekleden. Nieuw in het assortiment is de tweede variant. Deze panelen zijn kleiner en hebben een basis van glad PU-draagmateriaal aan de achterzijde van het oppervlak. Hier is een persoon nodig om de panelen te monteren. De wandpanelen kunnen direct op de wand worden vastgeschroefd of gelijmd.

Sibu-designoppervlakken in marmerlook 

Keuken-, meubel- en interieurbouwers die op zoek zijn naar aantrekkelijke marmerdecoren, vinden bij Ostermann de designpanelen van SibuGlas. Deze designoppervlakken kunnen gebruikt worden om wanden, alsook meubels te bekleden. Dankzij het acrylglasoppervlak vallen ze op door de eigenzinnige dieptewerking. Ze zijn verkrijgbaar in mat (Opaco Line) of glanzend. Een stap-voor-stap beschreven handleiding op de website van Ostermann geeft duidelijk weergegeven informatie voor een eenvoudige verwerking. 

Puur natuur: Steenfineer

Net zoals klassiek houtfineer wordt gemaakt, worden bij steenfineer flinterdunne vellen losgemaakt van het gesteente. Ostermann levert het materiaal in talrijke steensoorten, in verschillende uitvoeringen en afhankelijk van de steen in verschillende formaten. Aan de hand van de productafbeeldingen in de online shop van Ostermann kan men een goede indicatie krijgen van het unieke natuurproduct. Net zoals bij de andere designoppervlakken kunnen ook van de steenfineer oppervlakken praktische A4 monsters worden besteld.