Met Jackodur Atlas zelf duurzaam funderen

Wie duurzaam wil bouwen, kiest vooraf de juiste ruwbouwmaterialen: van fundering tot gevel en dak. Met het Jackodur Atlas-totaalsysteem verloopt het plaatsen van de fundering zorgeloos en wordt de woning meteen voorzien van de nodige isolatie. Jaap Straakenbroek plaatste dit systeem van Jackon Insulation voor zijn woning in Dishoek volledig zelf.
Met Jackodur Atlas zelf duurzaam funderen| KlusVisie

De Jackodur Atlas, vervaardigd uit geëxtrudeerd polystyreenhardschuim, is een isolatiesysteem voor de vloerplaat, dat geschikt is voor zeer uiteenlopende oppervlakken. Het bestaat uit verschillende elementen, die individueel gecombineerd kunnen worden. Dankzij de innovatieve verbindingstechniek worden koudebruggen systematisch uitgesloten en voldoet de isolatie aan alle huidige eisen en gebruiksnormen, aldus de fabrikant.“Voor mijn nieuwbouwwoning in Dishoek wilde ik een funderingssysteem dat niet alleen duurzaam is, maar ook makkelijk te plaatsen. Ik steek graag de handen uit de mouwen en bouw mijn volledige woning zelf. Via een zoektocht op Google, kwam ik terecht bij Jackon Insulation en was ik meteen verkocht aan de Jackodur Atlas. Een systeem dat beide kenmerken bezit waar ik naar op zoek was”, aldus Jaap Straakenbroek.

Kant-en-klaar bouwpakket op maat

Voor de particulier die zelf aan de slag wil gaan met zijn (ver)bouwproject, is de Jackodur Atlas volgens de fabrikant het go-to product. Op basis van de opgegeven plannen wordt een berekening gemaakt om het systeem zo nauwkeurig mogelijk samen te stellen. Vervolgens wordt een volledig genummerd bouwpakket met tekeningen afgeleverd. Net zoals legoblokken passen ze perfect in elkaar en wordt een eenvoudig en snel plaatsingsproces gegarandeerd.“Om het systeem zo goed mogelijk te plaatsen, is enige voorbereiding van de grond vereist. Een egalisatie laag van 30 cm dikte is doorgaans de standaard. Dit wordt vastgelegd door een geotechnicus. Als dit er ligt, zijn de volgende stappen kinderspel. Starten doen we met de hoek die aangeduid staat op het montageschema. Vervolgens worden de bekistingselementen en oppervlakte-elementen geplaatst. Zijn er doorvoeringen nodig? Dan kunnen deze ter plaatse worden uitgesneden en afgewerkt met constructieschuim, dat ook in het pakket is opgenomen. Na plaatsing van alle elementen werkt men af met een folie en een betonlaag”, verduidelijkt Marco Duijvelaar van Jackon Insulation.

Snelle productietijd Jackodur Atlas

Bijkomend voordeel van Jackodur Atlas is de snelle productie- en levertijd van de materialen. “Zodra ik de offerte had bevestigd, is de productie van start gegaan. De leveringstermijn was tussen de vier à zes weken, wat in deze periode van schaarste aan bouwmaterialen meer dan positief nieuws is. Bij levering ging ik meteen aan de slag om de 320 m² aan materiaal te plaatsen. De snelle levering van Jackon Insulation zorgde ervoor dat ik mijn bouwproject zonder zorgen kon voortzetten. Dankzij Jackodur Atlas bespaarde ik dus niet alleen tijd, maar zal ik in de toekomst ook kosten en energie besparen. Zo kan ik optimaal van mijn woning genieten”, besluit Jaap Straakenbroek.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen