'Meer dan 45 procent energiebesparing met Isobooster'

Isolatiemateriaal Isobooster moet tot 45 procent meer energiebesparing opleveren dan standaard isolatiematerialen. Dit blijkt uit een meerjarig onderzoek van de distributeur.
'Meer dan 45 procent energiebesparing met Isobooster'| KlusVisie
'Meer dan 45 procent energiebesparing met Isobooster'| KlusVisie

Isobooster is ontwikkeld door de Nederlander Arthur Horeman. Het is een duurzaam en energiebesparend isolatiemateriaal. Het product bestaat uit meerdere lagen reflecterende petfolie die omgeven zijn door LDPE-luchtkussenfolies. Hierdoor zou vrijwel alle warmte in de woning gereflecteerd moet worden. Bovendien is het materiaal makkelijk in het gebruik en veilig voor verwerker en bewoner. Isobooster heeft een lage CO2-footprint, is volledig recyclebaar en wordt gedistribueerd door PXA Nederland.

Ideale locatie

Isobooster zocht de samenwerking met het Zeeuwse vakantiepark Parc Ganuenta als de ideale testlocatie voor een stevige en serieuze praktijktoets en kwam met historische uitkomsten. De uitkomsten zijn niet minder dan spectaculair, aldus de distributeur. De implementatie van Isobooster levert een jaarlijkse besparing op van 500 tot 700 euro ten opzichte van standaard isolatieplaten, dat is een reductie van meer dan 45 procent.

De test van Isobooster

Het vakantiepark biedt een minimum aan variabelen. De woningen zijn per type bouwkundig en installatietechnisch identiek, de factor bewonersgedrag speelt vrijwel geen rol in de meting en onafhankelijke partijen hielden het energieverbruik over langere periode bij. Het isolatiemateriaal werd getest ten opzichte van traditionele (spouw)isolatie en gevalideerd door onafhankelijke partijen. De volledige case-study is te lezen op pxanederland.nl.

Samenwerking


In het project werd samengewerkt met onafhankelijke partijen, te weten Bruil Bouw, B&B Vastgoedontwikkeling en Fraanje BV. Ontwikkelaar Evert van de Beek van B&B Vastgoedontwikkeling: “Wij zien op jaarbasis dat de woningen met Isobooster een veel gunstiger energieverbruik hebben. Om die reden worden alle nieuw op te leveren woningen nu standaard geïsoleerd met Isobooster. Een bijkomend voordeel is dat deze woningen stiller zijn door de toepassing van zachte isolatiematerialen en in de zomer ook koeler.”

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.