Mastermate zet vol in op duurzaamheid

Mastermate richt zijn pijlen de komende jaren op duurzaamheid. De technische groothandel wil in 2030 volledig CO2-neutraal zijn. Ook gaat de leverancier zich in de bouwketen opstellen als een aanjager van circulair bouwen.
Mastermate zet vol in op duurzaamheid| KlusVisie
Mastermate zet vol in op duurzaamheid| KlusVisie
Mastermate zet vol in op duurzaamheid| KlusVisie
Mastermate zet vol in op duurzaamheid| KlusVisie
Mastermate zet vol in op duurzaamheid| KlusVisie

Dat Mastermate inzet op duurzaamheid zal moeten blijken uit de volgende pijlers: het verduurzamen van de bedrijfsvoering, het werkgeverschap en de dienstverlening. Directeur Richard Brinkman: “Onze vestigingen en onze logistiek is in 2030 volledig CO2-neutraal. Ook gaan we voor Zero Waste. Samen met onze ketenpartners en bouwbedrijven werken we toe naar een afvalvrije bouwplaats. Het is de ambitie van Mastermate dat we in 2030 bekend staan als één van de beste, meest betrokken werkgevers in Nederland. Werknemers krijgen nog meer ruimte om zichzelf te ontwikkelen en als vrijwilliger actief te zijn. In de bouwketen willen we een aanjager zijn van circulair bouwen, door het adviseren over circulaire bouwmethodes en het leveren van duurzame producten.”

Integraal duurzaamheidsbeleid met SDG’s als raamwerk

Mastermate meet al langer de eigen CO2-uitstoot. Ook bouwt de groothandel circulair assortiment op. Nu zet Mastermate de volgende stap met een integraal duurzaamheidsbeleid. Brinkman: “Voor het stellen van onze doelen hebben we de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de VN als raamwerk gebruikt. We kijken naar de invloed van Mastermate op duurzaamheid in brede zin. Het gaat niet alleen om milieu. Ook een gezonde werkplek, gelijke kansen, mensenrechten en een rechtvaardige economie. Met de gekozen doelen willen we de negatieve impact op het milieu, de mens en de maatschappij verminderen en onze positieve impact vergroten.”

Duurzame producten, duurzame logistiek, gesprekken in de keten

Wat merken bouwbedrijven en ketenpartners van de stap van Mastermate? Brinkman: “We zijn bezig met het meten van onze negatieve impact en het uitwerken van concrete acties. Denk aan het duurzaam inrichten van onze logistiek en dienstverlening. Ook gaan we steeds meer duurzame producten in ons assortiment opnemen. Met leveranciers gaan we gesprekken aan over het ontwikkelen van een duurzame productieketen. Circulariteit en duurzaamheid worden een leidend thema.”

‘Duurzaamheid past bij familiebedrijf Mastermate’

Mastermate gaat een actieve bijdrage leveren in het creëren van een betere wereld. De technische groothandel wil in de kopgroep plaatsnemen als het gaat om duurzaamheid. Brinkman: “Duurzaamheid past bij Mastermate als familiebedrijf. We zorgen voor elkaar, hebben aandacht voor de mensen om ons heen en we denken aan de lange termijn. We willen ons bedrijf én de wereld goed doorgeven aan de volgende generatie.”

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen