Makita HS004G: krachtige 190 mm cirkelzaag

Het XGT-platform van Makita is uitgebreid met de sterke en snelle cirkelzaag HS004G. Deze machine maakt gebruik van de nieuwe 40 Volt Max-accu. Die heeft een hoog vermogen en dat komt goed van pas bij zaagwerkzaamheden die veel kracht en een grote nauwkeurigheid vereisen
Makita HS004G: krachtige 190 mm cirkelzaag | KlusVisie
Makita HS004G: krachtige 190 mm cirkelzaag | KlusVisie
Makita HS004G: krachtige 190 mm cirkelzaag | KlusVisie

De krachtige 40 Volt Max-accu is een belangrijke troefkaart van de cirkelzaag HS004G. Hiermee beschikt het apparaat namelijk over Automatic torque Drive Technology (ADT). Hierbij past de machine bij een grotere weerstand elektronisch de zaagsnelheid en het koppel aan, zodat de kracht op het standaard Efficut-zaagblad behouden blijft en het zagen ongehinderd kan doorgaan. De HS004G past zonder adapter rechtstreeks op de Makita-geleiderail en kan werken met zaagbladdiameters 185-190 mm. De maximale zaagcapaciteit is 62,5 mm.

Veilige en duurzame cirkelzaag

Cirkelzaag HS004G heeft een duurzame, energiezuinige en onderhoudsvrije koolborstelloze motor met elektronische sturing. De elektrische motorrem verhoogt de veiligheid, doordat het zaagblad zeer snel stilstaat. Een dubbele ledlamp verlicht zowel het zaagblad als de zaaglijn voor beter zicht op het werk. De duurzaamheid van de 40 Volt Max accu is gewaarborgd door de beveiliging tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. De draadloze communicatie tussen accumachine en accustofzuiger vermindert de afleiding bij precisiewerkzaamheden. De soft start functie zorgt ervoor dat de machine rustig start. De HS004G is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de HS004GZ01 zonder accu’s en lader met AWS zender en de HS004GM202 met 4,0 Ah accu (2 stuks) en lader in Mbox met AWS zender.

Hoger vermogen

Makita’s nieuwe XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu’s met een hoog vermogen: de 40 Volt Max accu’s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu’s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu’s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht – maken van XGT een zeer betrouwbaar platform. Makita, waarvan de redactie van KlusVisie vorig jaar nog een afkortzaag testte, gaat XGT de komende jaren verder uitrollen. Eind volgend jaar zullen naar verwachting zo’n 100 machines beschikbaar zijn, met de kanttekening dat het coronavirus de productie niet te veel moet verstoren.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen