Magnetisme volgens Leatherman

Leatherman windt er geen doekjes om. De Amerikaanse toolproducent stelt knalhard dat met de Free T4 het zakmes opnieuw is uitgevonden. Dat maken we zelf wel uit. 
Magnetisme volgens Leatherman| KlusVisie
Magnetisme volgens Leatherman| KlusVisie

We schaffen een best prijzige T4 aan en kijken of we met dit gereedschap inderdaad onze nagels kunnen sparen. Want dat was volgens Leatherman een ergernisje voor menig vakman en outdoorfanaat, de grootste afnemers. Wij hebben geen nagel aan de oude Leatherman verloren noch ons geërgerd. Het is wel zo dat je die Leatherman met twee handen moet openklappen om bij het gereedschap te komen. En dat is af en toe best onhandig, bijvoorbeeld als je op een ladder staat. Bij de meer compacte Free T4 is dit verleden tijd. We kunnen met de duim het gewenste gereedschap omhoog duwen. Dat is nog best een dingetje, zeker als je over kolenschoppen beschikt. Maar gezegd moet worden: na wat oefenen gaat het uit de kunst. Check een van de filmpjes op YouTube. Je kunt de Free T4 dus ook op de ladder met één hand bedienen. Voor de veiligheid kan het vlijmscherpe mes alleen bij de uitsparing aan de zijkant omhoog geduwd worden.

Veilig in de houder volgens Leatherman

Een magnetische techniekje zorgt dat na het inklappen de gereedschappen veilig in de houder blijven zitten. Denk aan dat scherpe mes, een schaar, flessenopener, priem, doosopener, vijlen en vier schroevendraaiers waarvan een met een kruiskop. Bonus: het losse pincetje. Volgens Leatherman zorgt de nieuwe techniek ervoor dat dit gereedschap nog langer meegaat. Verwacht in de nabije toekomst meer magnetische Leathermans die meer gereedschappen bieden.

De Free T4 kost rond de 80 euro inclusief btw.