Luchtdichte folies van Foliefol vernieuwd

Berdal vernieuwt de technische bouwproducten van het merk Foliefol. De Almelose specialist in luchtdichte folies voldoet zo aan de steeds strengere regelgeving omtrent energiezuinig bouwen. Dit moet het product aantrekkelijker maken voor de vakman. De nieuwe folies dragen bij aan betere isolatie, wat de bewoners helpt met het besparen op energiekosten.
Luchtdichte folies van Foliefol vernieuwd| KlusVisie

Sinds de invoering van de nieuwe eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (Beng) op 1 januari 2021 is het nog belangrijker om de isolatie in een woning optimaal te laten functioneren en zo te besparen op energiegebruik. De technische folies van Foliefol leveren een belangrijke bijdrage in duurzaam bouwen, aldus Berdal. Het merk heeft een divers assortiment. Voor specifiek luchtdicht bouwen zijn er twee soorten folies. Zo zijn er folies voor de warme en voor de koude zijde. De warme zijde folies zijn dampremmend en zorgen ervoor dat er geen vocht en damp in de constructie komt. De folies aan de koude buitenzijde voor daken en wanden zijn dampdoorlatend. Deze folies voorkomen dat er vocht van buiten naar binnen kan. “We introduceren nieuwe folies, maar we hebben ook de bestaande merken verbeterd”, vertelt Michel Smit, product- en new business development manager bij Berdal. “Dankzij onze Foliefol-producten hebben constructies straks een veel beter functionerende isolatie. Dit voorkomt warmteverlies en zorgt voor een beter wooncomfort. Dat betekent dubbel voordeel voor de bewoner.”

Foliefol extra luchtdicht

Bij het plaatsen van folie op daken is een overlapping noodzakelijk voor een goede dichting. De overlapping wordt vervolgens dicht gemaakt met een aparte, losse tape. Dat is anders bij nieuwe folies als de Foliefol Multitop XS plus en ST plus. Deze types hebben een geïntegreerde dubbelzijdige tape. Hierdoor hoeven de folies slechts over elkaar heen gelegd te worden om vast te zitten. Dit bespaart in materiaal en arbeid, en het zorgt voor extra luchtdichtheid. Berdal levert al sinds 1987 technische folies en tapes onder de naam Foliefol. “We hebben vijf jaar geleden ons aanbod tevens uitgebreid met de steeds populairder wordende EPDM-stroken”, zegt Smit. “We leveren hiermee ook dakfolie voor platte daken en stroken voor de luchtdichting rondom kozijnen. Luchtdicht bouwen is onze specialiteit. Bovendien zijn we de enige leverancier met zowel EPDM als technische folies als LDPE en spinvlies. De EPDM-producten brengen we uit onder de naam Pandser. Pandser is tevens het enige merk met Cradle-to-cradle gecertificeerde EPDM-producten in Europa.”

Vernieuwde verpakkingslijn

Berdal heeft de verpakkingslijn van Foliefol helemaal opnieuw onder de loep genomen. Zo hebben de verpakkingen van de folies voor de warme zijde een rode kleur gekregen. Voor de koude zijde is een blauwe kleur toegekend. Dit zorgt voor een duidelijke indeling. “Daarnaast introduceren we naast zwart en grijs nu ook folies in een mooie blauwe kleur. De beide zijdes van het product hebben dezelfde kleur. Zo is meteen duidelijk met welke je te maken hebt. We denken mee met groothandels op het gebied van signing, schappenplannen en winkelcommunicatie”, aldus Smit. Foliefol levert daarbij niet meer alleen in rollen van 50 meter, maar ook in rollen van 25 meter. Dit moet de rollen lichter en handzamer maken voor de bouwprofessional wanneer hij ermee het dak opgaat.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.