Licht in elke hoek: nieuwe serie accu-bouwlampen van Metabo

In de bouw, bij het leggen van vloeren of de montage van een schakelkast – bij heel veel werkzaamheden moeten professionals hun werkomgeving verlichten. Goed dus dat Metabo nu voor verschillende toepassingen drie nieuwe accu-bouwlampen BSA 12-18 LED 2000, BSA 18 LED 4000 en BSA 18 LED 10000 met 2.000, 4.000 en 10.000 Lumen op de markt brengt.
Licht in elke hoek: nieuwe serie accu-bouwlampen van Metabo| KlusVisie
Licht in elke hoek: nieuwe serie accu-bouwlampen van Metabo| KlusVisie

“De nieuwe lampen voldoen aan de eisen van de diverse gebruikers en bieden voor iedere klus de perfecte lichtoplossing“, zegt Jörg Stoschus, hoofd van het Competentiecentrum Accu bij Metabo. “Flexibiliteit is waar het op aan komt bij bouwlampen. De lampen met 2.000 en 4.000 Lumen zijn al naargelang het model met magneten, haken of een uitsparing in de vorm van een sleutelgat uitgevoerd – zo kunnen ze perfect neergezet of opgehangen worden.”
Alle drie de bouwlampen zijn volgens de fabrikant bijzonder licht en compact en bovendien valt dit trio op door de uitstekende slagbestendigheid. Daarnaast beschikken de lampen met 4.000 en 10.000 Lumen over een speciale vonkbescherming op de lens.
Tevens zijn de accu-bouwlampen beschermd volgens de beschermingswijze IP54, zodat stof en spatwater geen enkele kans krijgen. De gebruiker kan de lichtintensiteit naar behoefte traploos instellen en tegelijkertijd de looptijd van de accu optimaal benutten. Een display geeft informatie over de nog resterende looptijd. Om te voorkomen dat het licht plotseling uitgaat en er ongelukken gebeuren, knippert de lamp meermaals voordat hij wordt uitgeschakeld – zo kan de accu tijdig worden vervangen.

Volledige focus op kleine werkgebieden

De accu-bouwlamp BSA 12-18 LED 2000 is volgens Metabo één van de lichtste en meest compacte lampen op de markt. “Dankzij de COB-LED verlicht de bouwlamp doelgericht kleine werkgebieden en is daarom ook zeer geschikt voor inspectiewerkzaamheden”, aldus Stoschus. “Met de draaibare haak en vier geïntegreerde magneten kan de gebruiker de bouwlamp dichtbij plaatsen – bijvoorbeeld vlak voor de deur van de schakelkast.” De lampkop kan 360° worden gedraaid, zodat het licht in elke hoek kan komen. De lamp kan naar behoefte zowel met 12 Volt als met 18 Volt accu-packs worden gebruikt. 

Gelijkmatig verlichten zonder schaduwen

In de droogbouw of bij het leggen van vloeren zijn vaak meerdere mensen betrokken – wordt de werkomgeving verlicht, dan ontstaan er al snel schaduwen op de wanden. De nieuwe accu-bouwlamp BSA 18 LED 4000 biedt uitkomst: “Dankzij de SMD-LED’s, die breed gestrooid op de bouwlamp zijn geplaatst, verlicht de lamp grote vlakken zoals wanden veel gelijkmatiger dan gericht licht en zorgt dus voor minder vervelende schaduwen”, vertelt Stoschus. De lamp overtuigt bovendien door zijn flexibiliteit: gebruikers kunnen de bouwlamp aan de sleutelvormige uitsparing ophangen of met behulp van magneten naar behoefte positioneren. Bovendien kan de bouwlamp – net als de beide lampen met 2.000 en 10.000 Lumen – op een statief worden geschroefd.   

BSA 18 LED 10000 accu-bouwlampen

De krachtigste accu-bouwlamp uit de nieuwe serie is de BSA 18 LED 10000 – deze zorgt met 10.000 Lumen voor een optimale lichtsterkte. Ook beschikt hij over verstrooide SMD-LED’s: hiermee verlicht het krachtige pakket grote oppervlakken in de ruwbouw of bij renovatiewerkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat zoveel stralingskracht niet onder de power bezwijkt, is de BSA 18 LED 10000 bovendien voorzien van een netsnoer. “De gebruiker profiteert zo op twee manieren. Enerzijds biedt de hybride-bouwlamp de volledige vrijheid van een snoerloos apparaat, anderzijds beschikt hij door de netaansluiting over onbeperkte looptijden”, aldus Jörg Stoschus. 

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen