Let op bij het verrekenen van je eigen zonnepanelen

Zin om het jaar te beginnen met iets duurzaams, zoals de aanschaf van zonnepanelen? Voor wie deze panelen zowel privé als voor de zaak wil gebruiken, checkt de site van de Belastingdienst.
Let op bij het verrekenen van je eigen zonnepanelen| KlusVisie
Let op bij het verrekenen van je eigen zonnepanelen| KlusVisie

Heb je een eenmanszaak, dan kun je er niet voor kiezen om alleen voor de panelen de kleineondernemersregeling (KOR) te gebruiken. Het heeft daarom geen zin om een nieuw subnummer aan te vragen voor de btw-aangifte van de zonnepanelen.

Btw en installatie zonnepanelen terugvragen

De btw over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen vraag je terug met de btw-aangifte. Je telt de verschuldigde btw en voorbelasting van de panelen op bij de btw van de ondernemersactiviteiten. Je kunt dus niet kiezen voor forfaitaire bedragen, deze zijn alleen bedoeld voor particulieren met panelen op het dak. Dit betekent dat je zelf de verschuldigde btw moet berekenen. Bekijk op de site van de Belastingdienst het rekenvoorbeeld.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen