Leren tijdens de Adler Akademie

Wie op de hoogte wil blijven van de allernieuwste ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied, doet er goed aan om regelmatig bijscholingen en cursussen te volgen. Want: als professional raak je nooit uitgeleerd. Adler, de Oostenrijkse producent van verven en lakken, verzorgt onder de naam ‘Adler Akademie’ dan ook regelmatig scholingen voor zijn klanten. Nederlandse klanten kunnen hiervoor terecht bij Adler Benelux in het Brabantse Heeze. In september en oktober staan er daar scholingen over watergedragen lakken en de coatings met echte metalen op het programma.
Leren tijdens de Adler Akademie| KlusVisie

De scholingen vormen een belangrijk onderdeel van de service die Adler zijn klanten biedt. Het assortiment van het bedrijf bevat uitsluitend kwaliteitsproducten – en wanneer deze op de juiste manier worden gebruikt, zorgt dat voor het beste resultaat. Alle scholingen worden dan ook verzorgd door gekwalificeerde experts met jarenlange ervaring en kennis. Zij hebben bovendien allemaal een vakopleiding gevolgd, bijvoorbeeld tot meubelmaker, en hebben veel ervaring met het werken met lak. Naast basisscholingen, bijvoorbeeld over het werken met watergedragen lakken, verzorgt Adler ook scholingen over trends in de sector en nieuwe soorten coatings. Zo blijven gebruikers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen ze hun klanten te allen tijde innovatieve producten aanbieden.

Adler Akademie: mix van theorie en (veel) praktijk

Wie zich inschrijft voor een scholing, hoeft niet bang te zijn voor urenlange klassikale les. De scholingen vormen namelijk een goede mix van theorie en (veel) praktijk. De docenten geven de deelnemers eerst uitgebreide informatie over het product en hoe ermee te werken. Aan bod komt alle kennis die deelnemers hiervoor nodig hebben: het voorbehandelen van de ondergrond, de opbouw van de coating, de optimale instelling van spuitpistolen, enzovoorts. Na een theoretische basis te hebben gelegd, kunnen de deelnemers het geleerde vervolgens direct in de praktijk brengen. Ze krijgen hierbij de mogelijkheid het product uitgebreid uit te proberen en monsters te maken – en uiteraard is er ook volop ruimte voor het stellen van vragen.

Scholingen in Heeze

In september en oktober 2022 organiseert Adler Benelux vier scholingen over watergedragen lakken en coatings met echte metalen. Op dinsdag 27 september en dinsdag 25 oktober vinden de scholingen over watergedragen lakken plaats. Deze scholingen bieden uitgebreide basiskennis over de juiste toepassing van lakken op waterbasis. Het bedrijf kan klanten op deze manier tevens ondersteunen bij een eventuele overstap van oplosmiddelhoudende lakken naar watergedragen lakken. Op woensdag 28 september en woensdag 26 oktober gaan deelnemers vervolgens aan de slag met de coatings met echte metalen van Adler. Met deze bijzondere coatings kunnen ze meubelstukken een stoere, unieke metalen look geven. Te denken valt bijvoorbeeld aan een kast of balie met een koperen, bronzen of messing uitstraling.
De scholingen zijn geschikt voor de gehele meubel- en interieurbranche en worden verzorgd door Manuel Mathes, Leon Cremers, Jeffrey Gerritse en Marco Kerssens. Beide scholingen duren van 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur en vinden plaats bij Adler Benelux in Heeze. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar rebecca.biezenbos@adler-benelux.com. Deelname is kosteloos.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen