Krachtigste accuboorhamer ooit van Bosch

Bosch introduceert met de GBH 18V-34 CF Professional zijn krachtigste SDS plus accuboorhamer ooit. De speciaal ontwikkelde, borstelloze motor met hoog vermogen is perfect afgestemd op de elektronica en de accu, zodat de grote kracht van de aanbevolen ProCORE18V-accu's met 8,0 en 12,0 Ah volledig benut wordt, aldus de fabrikant. Hierdoor onderscheidt de BiTurbo-boorhamer zich van alle huidige SDS plus-modellen.
Krachtigste accuboorhamer ooit van Bosch | KlusVisie
Krachtigste accuboorhamer ooit van Bosch | KlusVisie

De krachtigste accuboorhamer ooit van Bosch is geoptimaliseerd voor een grotere boordiameter en boort bij een diameter van 25 millimeter 85 procent sneller in beton dan de beste concurrent, aldus het bedrijf. Dit is bovendien door een onafhankelijk testinstituut bevestigd. De enorme slagkracht van 5,8 joule combineert de GBH 18V-34 CF Professional met optimale controle. Hij weegt 5,9 kilogram inclusief accu, waardoor hij een goede kwaliteit-gewichtsverhouding heeft. Bovendien heeft Bosch, dat eerder al nieuwe accu-stofzuiging voor zijn producten introduceerde, voor zware klussen het stevige ontwerp van SDS max-hamers bij het SDS plus-apparaat toegepast. De verwisselbare snelspanboorhouder, waarmee ook in metselwerk, hout en metaal zonder klop- functie geboord kan worden, is speciaal verstevigd om de gegenereerde belastingen op te kunnen vangen. Vakmensen op het gebied van elektriciteit, sanitair, verwarming en airconditioning zijn verzekerd van een robuuste allrounder met optimale prestaties.

Geoptimaliseerde controle voor krachtigste accuboorhamer ooit van Bosch 


De GBH 18V-34 CF Professional beschikt als enige SDS plus-accuboorhamer op de markt over een interactief display. Gebruikers kunnen zo altijd de machine- en accustatus in het oog houden en hebben daardoor volledige controle over het gereedschap. Daarnaast bieden de connectiviteitsfuncties meerwaarde. De boorhamer kan via een smartphone snel en eenvoudig aan de persoonlijke behoeften aangepast worden. Op de gebruikersinterface kunnen er direct drie verschillende modi geselecteerd worden: ‘Auto’ voor maximaal vermogen voor bij- voorbeeld boren in beton, ‘Soft’ voor werkzaamheden in kwetsbare materialen zo- als tegels en metselwerk en ‘Favorite’, de modus waarmee het boorvermogen via de app ingesteld kan worden. Verder kunnen er functies zoals softstart ingesteld worden. Zowel bij het boren (Electronic Precision Control of kortweg EPC) als nu voor het eerst ook bij het beitelen (Adaptive Speed Control of kortweg ASC) versnelt de boorhamer langzaam tot het ingestelde toerental. Dit zorgt ervoor dat de vakman boor en beitel exact kan positioneren en uiterst nauwkeurig kan werken. Nog een voordeel van de GBH 18V-34 CF Professional is de hoge veiligheid dankzij Vibration Control en KickBack Control. Wanneer de boorhamer plotseling en onvoorspelbaar rond de booras begint te draaien, bijvoorbeeld bij het kantelen van de boor in gewapend beton, schakelt de geïntegreerde sensor de motor binnen een fractie van een seconde uit. Dit voorkomt een onverwachte terugslag en kan het risico op letsels reduceren. De continuknop voor permanent beitelen dient tegelijkertijd als transportbeveiliging.