Krachtige XGT accu-mixer van Makita

Een kuip van 125 liter op één accu met laag toerental mixen, met eersteklas mixresultaat? De nieuwe XGT 40 V Max menger UT001GZ van Makita maakt het volgens de fabrikant waar. Het is een zeer krachtige menger voor cement, metselspecie, gips en overige stoffen, met twee mechanische snelheden voor menggardes tot 240 mm. Voor de veeleisende vakman die efficiënt met de juiste accu de zwaarste klussen wil uitvoeren, aldus Makita.

Krachtige XGT accu-mixer van Makita| KlusVisie
Krachtige XGT accu-mixer van Makita| KlusVisie

Stukadoors, schilders en andere vaklieden die gips, lijmen, verfstoffen en cement mixen, weten dat de accu veel invloed heeft op de prestaties van de machine. Met een gemiddelde accu kun je grote batches niet goed mengen en zeker niet op één accu. En een laag toerental kan een mooi mixresultaat geven, maar dan heeft de machine moeite om op toeren te blijven.

XGT 40 V Max menger UT001GZ van Makita

De oplossing is een grotere accu die meer stroom geeft, zodat je moeiteloos op het laagste toerental een hele batch mixt, met een superieur resultaat. Meer stroom geeft niet alleen meer capaciteit, maar ook minder belasting en minder warmte dankzij de koolborstelloze motor, bewijst de nieuwe XGT 40 V Max menger UT001GZ van Makita. Het is een zeer krachtige menger met twee mechanische snelheden voor menggardes tot 240 mm.

Bladsnelheid afstemmen op viscositeit

De UT001GZ beschikt over een variabele toerenregeling in vijf stappen om de bladsnelheid af te stemmen op de viscositeit van het materiaal. Een lage snelheid is geschikt voor het mengen van hoog viskeus materiaal zoals lijm. Bij het snel mengen van minder stroperig materiaal zoals mortel of verf, past een hoge snelheid. Deze XGT accu-menger is voorzien van softstart voor een rustige aanloop. Het dubbele D-handvat met ergonomische softgrip vermoeit minder snel en dat draagt bij aan efficiënt werken. De schakelaar en accu zijn afgeschermd tegen vervuiling en hij is voorzien van een verwisselbare accubeschermer.

Kies de juiste accu

Het is heel belangrijk bij XGT-machines de juiste accu te kiezen. Zo werkt de UT001GZ menger prima met een 4,0 of 5,0 Ah-accu als je verf of dunne lijmen wilt mixen. Deze machine is echter ontwikkeld voor grote batches en stoffen met een hoge viscositeit. Om die goed te kunnen mixen is het noodzakelijk de 8,0 Ah-accu te gebruiken voor een optimaal mixresultaat. Zelfs mixen op lagere toerentallen is dan volgens de fabrikant geen probleem.

Hoger vermogen

Makita’s XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu’s met een hoog vermogen: de 40 Volt Max-accu’s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu’s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu’s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen