Kookveldafzuiging met onderhoudsvrije permalyt-filter

De beslissing welk kookafzuigsysteem het meest geschikt is in de keuken – recirculatie of luchtafvoer naar buiten – is afhankelijk van de situatie en de persoonlijke wens. Berbel levert naar eigen zeggen technisch doeltreffende ventilatiesystemen en recirculatie-oplossingen voor elke keukenomgeving. Om kookluchten bij een recirculatie-oplossing tot het minimum te beperken, heeft berbel nu het regenereerbare permalyt-filter ontwikkeld. Het permalyt-recirculatiefilter, dat al toegepast wordt in de Downline-kookveldafzuiging, is nu ook leverbaar voor de onlangs geïntroduceerde Downline Infinity.
Kookveldafzuiging met onderhoudsvrije permalyt-filter| KlusVisie

De Downline-serie, inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging, biedt de beste luchtreiniging in de kleinste ruimte. Deze kookveldafzuigingen zorgen voor een constant sterke vetafscheiding met een minimaal energieverbruik. Kookgeuren worden vrijwel volledig aan de ruimte onttrokken. Hiervoor zorgt het zelfregenererende en onderhoudsvrije berbel permalyt-circulatiefilter. Het filtersysteem zet onaangename geuren in de keuken betrouwbaar en duurzaam om in schone lucht, zonder dat er onderhoud nodig is. De filtermatten van het berbel permalyt-recirculatiefilter bestaan ​​uit een speciale actieve koolstof, die twee werkingsmodi heeft: tijdens normaal bedrijf stroomt de lucht door de filtermatten en worden de geurstoffen opgenomen. Na een bepaald aantal bedrijfsuren start het regeneratieproces in het gesloten filtersysteem. Tijdens een thermokatalytisch proces worden de opgenomen geuren met behulp van een katalysator geneutraliseerd, waardoor de afzuiging weer in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht wordt. Het permalyt-recirculatiefilter is onderhoudsvrij en hoeft niet vervangen te worden.

Afzuigsystemen van berbel zijn meester in de opname van kook- en braadgeuren. Ze werken bijzonder efficiënt en aangenaam geluidsarm. Ook na jarenlang gebruik zijn ze volgens de producent nog net zo krachtig als op de eerste dag. Berbel-afzuigsystemen maken namelijk geen gebruik van vetfilters, wat het vermogen op den duur vermindert. Berbel-producten maken daarentegen gebruik van centrifugale kracht om het vet van de lucht te scheiden. Geuren en dampen worden in de afzuiging gezogen en met hoge snelheid via twee bochten afgevoerd. Door de hierbij ontstaande centrifugale kracht worden vet, olie en vocht aan de buitenzijden weggeslingerd en vrijwel volledig afgescheiden. De lucht en de geuren gaan vervolgens verder naar het berbel-filtersysteem. Ter plekke elimineert een speciaal actief koolstoffilter de geuren.

Recirculatie of luchtafvoer naar buiten? Om overlast van kookgeuren te voorkomen is de juiste productkeuze van belang. De keukenspecialist kan de best mogelijke oplossing adviseren per situatie.