KerstKnaller: kleine, digitale waterpas van Sola

Een kleine waterpas komt regelmatig van pas. Dat weten ze bij Sola ook. Dus bedachten ze de handzame waterpas Smart GO! met bloklibel. Deze kent een meetnauwkeurigheid van 0,75 mm/m. En is ook voorzien van een magneet, handig bij leidingwerk. Maar dat blijkt niet genoeg te zijn. Dus bedacht de Oostenrijkse fabrikant de ideale kerstknaller: de digi-versie van de GO!
KerstKnaller: kleine, digitale waterpas van Sola| KlusVisie
KerstKnaller: kleine, digitale waterpas van Sola| KlusVisie
KerstKnaller: kleine, digitale waterpas van Sola| KlusVisie
KerstKnaller: kleine, digitale waterpas van Sola| KlusVisie
KerstKnaller: kleine, digitale waterpas van Sola| KlusVisie
KerstKnaller: kleine, digitale waterpas van Sola| KlusVisie

Met de waterpas Sola GO! Smart dringt het digitale tijdperk dieper in de wereld van waterpassen. Het uitgangspunt: een mini-waterpas met bluetooth waar veel vakmensen plezier aan beleven. Een digitale waterpas tevens hoekmeter is geen nieuws, daar zijn er meer van, ook Sola biedt zo’n hulptool. Dus bedacht de producent een paar extra troeven om de aandacht te trekken: een opvallend scherpe prijs voor een kleine waterpas en helling/hoekmeter ineen. Die je spatwaterdicht aan de broekclip kunt klikken. We veranderen zo langzamerhand in wandelende gereedschapskisten.

Mogelijkheden van de waterpas van Sola

We bekijken wat je met de GO! kunt doen. De eerste indruk is alvast positief. Een AA-staafbatterij levert de prik. Die is overal te koop, in tegenstelling tot de knoopcel die vaak in kleine apparaatjes zit. Kalibreren is eenvoudig door de aan/uit- en holdknop 2 seconden tegelijkertijd in te drukken. Hellingshoeken geeft de Sola door in mm/m, procenten en inches. Ook de magneet met V-groef bevalt: eerst de gewenste meting instellen en dan de Sola op een leiding plakken en aflezen. De magneet is opvallend krachtig.

Zuiverheid

Je kunt de handzame Sola ook plakken op het zaagblad van de afkortzaag en de zaagtafel. Zodat perfect de gewenste hoek is te bepalen. Je kunt het maar een keer nodig hebben. Ook kun je de stand van het zaagblad op zuiverheid controleren. Kortom, echt zuiver zagen ligt onder handbereik. De Sola communiceert via het mobieltje, zodat je onder alle omstandigheden makkelijk de waarden kunt aflezen . Wijzig je de hoek, dan wordt deze live doorgegeven. De functie maakt het mogelijk dat je de meeting ook ziet in omstandigheden waar de display van de Sola niet of nauwelijks zichtbaar is. Met de ‘Inc’-functie kun je hoeken simpel overgedragen. De IP 54 Sola geeft meettoleranties door van 0,05° bij 0° en 90° en 0,2° tussen 1° en 89°.

Opslaan met beeld

Keuken- en andere kastjes waterpas stellen, ook dat gaat rap en eenvoudig met de Sola. En we kunnen voorstellen dat je met de kleine Sola ook perfect hang- en sluitwerk kunt monteren. Via de GO! Smart-app sla je gevonden waarden met datum en tijd op, zodat je de metingen als bewijs altijd onder handbereik zijn. De meetwaarden kun je met datum en tijd en eventuele opmerkingen ook op foto’s en video’s laten weergeven en verzenden.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen