Jonge ouderen investeren in levensloopbestendige badkamer

Viega biedt gratis informatie over de levensloopbestendige badkamer. Vooral jonge ouderen hebben interesse in zo’n badkamerrenovatie, zo blijkt uit de publicatie van het bedrijf. Zij willen investeren in de badkamer want overwegen geen verhuizing, ondanks het uitvliegen van de kinderen.
Jonge ouderen investeren in levensloopbestendige badkamer| KlusVisie
Jonge ouderen investeren in levensloopbestendige badkamer| KlusVisie

Elke dag moet iedere zes minuten een oudere behandeld worden na een val. Vele valpartijen vinden thuis plaats. Dus is het nuttig om een inventarisatie maken van alle obstakels in de woning. Vooral kleine ruimten zijn stoot- en valgevaarlijk, dus ook de badkamer. Een nieuwe badkamer biedt zowel comfort als veiligheid, aldus Viega.

Onderdelen levensloopbestendige badkamer

Geïnstalleerde producten moeten eenvoudig vervangbaar zijn, zodat aanpassingen of verbeteringen snel doorgevoerd kunnen worden. Geadviseerd wordt in ieder geval inloopdouches met een zitje te realiseren. Ook armsteunen, handgrepen, in hoogte te verstellen wastafels, toiletten zullen het wooncomfort verhogen. Maakt de bewoner gebruik van een rolstoel, dan is het zinvol om ruimtebesparende sifons te installeren.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen