Itho Daalderop is gestopt met gasgestookte cv-ketels

Itho Daalderop is de eerste fabrikant die stopt met de productie van gasgestookte ketels. Itho Daalderop cv-ketels, waaronder de in Nederland bekende Base Cube, zijn per 31 december 2021 niet meer verkrijgbaar. De fabrikant zet zich volledig in op de ontwikkeling en productie van duurzame verwarmingsoplossingen, zoals hybride en all-electric warmtepompen. Half november rolde de laatste cv-ketel van de band.
Itho Daalderop is gestopt met gasgestookte cv-ketels| KlusVisie
Itho Daalderop is gestopt met gasgestookte cv-ketels| KlusVisie

Hoewel het lijkt of de actuele energiecrisis met stijgende gasprijzen plotseling heeft geleid tot het besluit om te stoppen met cv-ketels, is dit zeker niet het geval aldus Bas Korte, ceo van Itho Daalderop. “Al in het jaar 2000 stond in onze missie dat wij op weg zijn naar een all electric society. Het op termijn stoppen met fossiele brandstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot staat sindsdien centraal in alles wat we doen. Het feit dat we zouden stoppen met cv-ketels hebben we vijf jaar geleden al aangekondigd. Hoewel wij er nog steeds voorstander zijn van dat we wereldwijd stoppen met fossiele brandstoffen als aardgas, zal het vooral in de bestaande bouw ook een kwestie zijn van stap voor stap gasverbruik verminderen.”

Focus van Itho Daalderop

Bas Korte vervolgt: “Door te stoppen met cv-ketels kunnen we ons volledig gaan focussen op de ontwikkeling en productie van duurzame verwarmingsoplossingen, zoals hybride en all-electric warmtepompen. Vooral het ontwikkelen van nieuwe hybride warmtepompen zal bij ons veel aandacht krijgen, omdat de komende decennia voor een groot deel van de Nederlandse markt hybride oplossingen de eerste stap zullen zijn qua verduurzaming.”

Nieuwe hybride warmtepomp 

De focus van Itho Daalderop komt de komende jaren dus volledig te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe warmtepompen. Een mooi voorbeeld hiervan is Vincent; een hybride warmtepomp met een capaciteit van 4,5 kW die samenwerkt met elk merk cv-ketel. Door zijn vermogen en installatiegemak kan Vincent worden ingezet in het gros van de Nederlandse woningen. Uiteraard zal de fabrikant zijn verplichtingen richting service en reserve-onderdelen de komende jaren nog nakomen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen