Hybride warmtepomp Elga Ace van Remeha zet nieuwe norm

De hybride warmtepomp Elga Ace van Remeha biedt een goede prijs/prestatieverhouding. Het compacte apparaat functioneert met alle merken hr-ketels en past bij elk type afgiftesysteem, aldus de fabrikant. Daarmee moet de Elga Ace een uitkomst bieden bij het verduurzamen van ruim 4,5 miljoen bestaande woningen in Nederland.
Hybride warmtepomp Elga Ace van Remeha zet nieuwe norm| KlusVisie
Hybride warmtepomp Elga Ace van Remeha zet nieuwe norm| KlusVisie

De hybride warmtepomp Elga Ace reduceert het gasverbruik met gemiddeld tot 50 procent en kan daardoor een grote bijdrage aan de CO2-reductie leveren. De bespaartool van Remeha geeft inzicht in de besparing, de terugverdientijd en de CO2-reductie. Doordat de Elga Ace het energielabel A++ heeft, zorgt de plaatsing van dit toestel voor een woningverduurzaming tot twee Energielabel-stappen. Als enige in de markt stuurt de Elga Ace de cv-ketel OpenTherm aan, waardoor deze nooit meer warmte produceert dan nodig is. Door deze optimale inzet is de warmtepomp een goed presterende en renderende hybride installatie.

Eenvoudige in bedrijfstelling van hybride warmtepomp

De koppeling tussen de cv-ketel en de Elga Ace gebeurt via een open verdeler, zodat er minder leidingen nodig zijn en de installatie een stuk sneller moet verlopen. De app Remeha Smart Start zorgt ervoor dat de Elga Ace eenvoudig in bedrijf is te stellen. De app begeleidt de vakman stap voor stap tijdens het inbedrijfstellingsproces. Vooraf ingestelde keuzeprogramma’s van het toestel zorgen voor een snelle ingebruikname en de installatie is eenvoudig volgens de wens van de gebruiker in te stellen. Door Beheer op Afstand te activeren, ontvangt de installateur automatisch een e-mail zodra de Elga Ace niet goed functioneert. Hiermee kan een onverwacht hoge energierekening door het uitvallen van de warmtepomp worden voorkomen.

Vertrouwd

Remeha heeft de Elga Ace uitgerust met het besturingsplatform eSmart Inside. Dit is hetzelfde platform dat de cv-ketels Tzerra Ace en Calenta Ace bestuurt. Door een slimme opbouw van het platform is het besturingsplatform in ieder Ace-toestel hetzelfde. Hiermee helpt Remeha naar eigen zeggen installateurs met een efficiënte werkwijze en een plug & play installatie. Warmtepomp Elga Ace is beschikbaar in uitvoeringen van 4 kW en 6 kW en is vanaf nu verkrijgbaar bij de groothandel.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen