Hornbach opent 16de vestiging in Apeldoorn

Hornbach Apeldoorn opende gisteren zijn deuren. De bouw van het pand, dat een oppervlakte van zo’n 16.500 m2 heeft, nam een jaar in beslag. Met 3.000 zonnepanelen op het dak is deze Hornbach-vestiging de eerste in Nederland die zelfvoorzienend in elektriciteit is.
Hornbach opent 16de vestiging in Apeldoorn| KlusVisie
Hornbach opent 16de vestiging in Apeldoorn| KlusVisie
Hornbach opent 16de vestiging in Apeldoorn| KlusVisie
Hornbach opent 16de vestiging in Apeldoorn| KlusVisie

Gezien de centrale ligging van de projectbouwmarkt aan de rand van de stad, op slechts vijf minuten van snelweg A50, is Hornbach Apeldoorn goed bereikbaar voor de inwoners en regiogenoten. “We kunnen doe-het-zelvers en bouwprofessionals in het oosten van het land nu nog beter bedienen”, laat Evert De Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland, weten. “Advies is een van de belangrijkste pijlers binnen ons merk. Veel van onze medewerkers hebben dan ook een achtergrond in de bouw. We denken mee met de klant, kunnen projecten van A tot Z begeleiden en via onze MontageService zelfs voor klanten uitvoeren. Een grote meerwaarde voor de regio.” De werving van de ruim 150 nieuwe collega’s werd mede via een samenwerking met het UWV en Stedendriehoek & NW Veluwe en WerkgeversServicepunt FactorWerk gerealiseerd.

Nieuwe retailformule in Hornbach Apeldoorn

Hornbach Apeldoorn is de tweede Gelderse vestiging en de zestiende in Nederland. De Goede: “En zeker niet de laatste. In Enschede wordt momenteel volop gebouwd aan onze 17de vestiging en in Nijmegen zijn de voorbereidingen van nummer 18 in volle gang. Daarnaast hebben we ons oog laten vallen op locaties in Almelo en Rotterdam. Nog dit jaar lanceren we een nieuwe retailformule op de Nederlandse markt: Hornbach Vloeren. Een formule waarmee we in het gat tussen bouwmarkten en speciaalzaken springen. De eerste Hornbach Vloeren wordt geopend in Kerkrade. Verspreid over het land willen we de komende tien jaar meerdere Hornbach Vloeren-vestigingen openen.”

Hornbach Apeldoorn in een notendop


Hornbach Apeldoorn is gelegen aan De Voorwaarts 750. Op een oppervlakte van 16.500 m2 zijn 120.000 artikelen in grote voorraden aanwezig. De projectbouwmarkt beschikt bovendien over een tuincentrum, dierenafdeling, badkamer- en keukeninspiratiecentrum en een Drive In. Er werken ruim 150 medewerkers bij de projectbouwmarkt. Zij staan zeven dagen per week voor de bezoeker klaar. Hornbach Apeldoorn is van maandag tot en met zaterdag geopend van 07.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.