Hornbach en studenten lanceren raket

Doe-het-zelf-gigant Hornbach durfde het zich af te vragen: kun je een raket bouwen van bouwmarktmaterialen? Gisterochtend namen studenten van de TU Delft de proef op de som en lanceerden mét succes de allereerste Hornbach-raket vanaf het militaire oefenterrein in ’t Harde. De raket behaalde een snelheid van 720 km/u en hoogte van 1,2 kilometer.
Hornbach en studenten lanceren raket| KlusVisie
Hornbach en studenten lanceren raket| KlusVisie
Hornbach en studenten lanceren raket| KlusVisie
Hornbach en studenten lanceren raket| KlusVisie

“Deze lancering heeft onze verwachtingen écht overtroffen”, vertelt Willem van Lynden van studentenvereniging Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) enthousiast. Met dit project willen we aantonen dat je ook met conventionele materialen eigenhandig een raket kunt bouwen. Belangrijk, want de ruimtevaart moet zich verder ontwikkelen; bewuster en zuiniger. Bouwpartner Hornbach heeft ons uitgedaagd om gebruik te maken van andere materialen en daarmee werden wij gedwongen om op een nieuwe manier te ontwerpen. De samenwerking is echt een push voor technologie en innovatie.”

Bijdragen aan wetenschap en educatie belangrijk voor Hornbach


“Ik vind het ontzettend gaaf om te zien wat deze studenten voor elkaar hebben gekregen”, reageert Maarten Post, marketingmanager bij Hornbach Nederland, dat momenteel ook druk is met het zoeken naar de beste klusser van Nederland. “Het onderstreept nog maar eens dat ons bedrijf dé bouwpartner is voor de meest creatieve projecten, zelfs als je de ruimte in wilt.” DARE is een van de meest geavanceerde studentraketbouwverenigingen in de wereld. Met meer dan 150 actieve leden werken ze sinds 2001 aan hun ultieme droom: als eerste studentenvereniging ter wereld en als eerste van Nederland de ruimte bereiken. “We zijn er trots op dat wij daar als bouwpartner aan hebben kunnen bijdragen en zo de wetenschappelijke en educatieve doelen van de TU Delft kunnen helpen realiseren”, aldus Post.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen