Het recept tegen veroudering komt uit Katwijk

Loop je langs de Scheveningse vissershaven, kom je deze opvallende klusbus tegen. Humor. Maar wat is dat recept tegen veroudering dan wel? Kunststof. Want de Katwijkse kozijnman van DW Kozijnen (www.dwkozijnen.nl) weet dat vlakbij zee houten kozijnen om veel onderhoud vragen. Daar is bijna niet tegen op te schilderen. Dus kiezen vele eigenaren voor kunststof. 
Het recept tegen veroudering komt uit Katwijk| KlusVisie
Het recept tegen veroudering komt uit Katwijk| KlusVisie

De ramen bieden ze ook met activPilot Comfort, ook bekend als PADK-vensterbeslag. Dat maakt een raam naast draai- en kantelbaar ook parallel afstelbaar. Rondom raam kan de bewoner een circa 6 mm brede luchtspleet instellen die voor ventilatie zorgt. Deze techniek wordt door meerdere producenten aangeboden tot weerstandsklasse SKG**, ook in de ventilatiestand.

Hameren

Over veiligheid gesproken: het jarenlang hameren op woningbeveiliging werpt zijn vruchten af. Volgens de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) is nog maar 30 procent van de achterdeuren slecht beveiligd. Vele woningeigenaren lieten de afgelopen vijf jaar cilindertrekbeveiliging monteren. Andere eigenaren kozen voor een SKG***-cilinders zonder de trekbeveiliging. Ook werden extra bijzetsloten aangebracht. Het resultaat van deze inspanningen: het aantal geslaagde inbraken via de achterzijde neemt sterk af. Sowieso neemt inbraak en  pogingen tot inbraak af: van 92.000 keer in 2012 tot 40.000 keer in 2019. Om consumenten die de beveiligingsstap nog niet maakten goed te informeren, is inmiddels de NIPW-app beschikbaar.

Meer informatie: www.inbraakmislukt.nl