Hardhouten vlonders zonder schroeven in zicht

Dekker Hout uit Vianen zet hoog in op hardhouten vlonders die zonder zichtbare schroeven geplaatst kunnen worden. Dit product past volgens de fabrikant in een trend die al langer zichtbaar is.
Hardhouten vlonders zonder schroeven in zicht| KlusVisie
Hardhouten vlonders zonder schroeven in zicht| KlusVisie

Volgens Dekker Hout zet de zogenoemde ‘natuurtrend’ nadrukkelijk door. Het bedrijf merkt dat de vraag naar zijn hardhouten vlonders toeneemt. Maar dan wel recht, vlak geschaafd (zonder ribbels) en liefst ook met clipbevestiging zoals veel vakmensen gewend zijn bij composieten vlonderplanken.

Hardhouten vlonders staan voor stabiliteit

Weinig houtsoorten zijn echter geschikt voor bovenstaande toepassing en bovendien moet het hout kunstmatig gedroogd zijn op het vochtpercentage voor buiten om niet teveel te gaan ‘werken’. De Elephant Cumaru-vlonderplanken (vaak gebruikt als goedkoper alternatief voor Ipé) uit Dekker Houts eigen bosconcessies in Zuid-Amerika lenen zich erg volgens de fabrikant uitstekend voor. Met een maat van 24 x 145 mm met zwarte stalen clipbevestiging in de sponningen aan de zijkanten van de planken en een vochtpercentage van +/- 18 procent, moeten de Cumaru-terrasdelen garant staan voor stabiliteit. En dus zonder storende, zichtbare schroeven in de bovenzijde.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen