Handig: warmtebeeldcamera in Cat-smartphone

In het Klimaatakkoord zijn ambitieuze afspraken vastgelegd over de verduurzaming van de gebouwde omgeving. In 2050 moeten ruim acht miljoen gebouwen energieneutraal zijn. Warmtebeeldcamera’s kunnen helpen bij het sneller en efficiënter isoleren van woningen. Maar die apparaten zijn vaak duur en in sommige gevallen erg log. Caterpillar zegt met de Cat S62 Pro een smartphone in het assortiment te hebben, die is voorzien van een volledige FLIR-warmtebeeldcamera.
Handig: warmtebeeldcamera in Cat-smartphone | KlusVisie
Handig: warmtebeeldcamera in Cat-smartphone | KlusVisie
Handig: warmtebeeldcamera in Cat-smartphone | KlusVisie

Warmtebeeldcamera’s die temperatuurverschillen zichtbaar maken, kunnen helpen bij het gericht opsporen van isolatielekken. Van lucht, maar ook bij andere veroorzakers van een slecht binnenklimaat, zoals optrekkend vocht of een lekkende leiding. Een warmtebeeldcamera in je smartphone kan dan voor uitkomst zorgen, die heb je sowieso meestal bij de hand.

Eerste Cat-smartphone met warmtebeeldcamera

Caterpillar, dat eind vorig jaar met de S42 een bijzonder hygiënische smartphone introduceerde, kwam vijf jaar geleden op de proppen met de Cat S60, de eerste smartphone met geïntegreerde FLIR-warmtebeeldcamera, die de technologie plotseling voor iedereen beschikbaar maakte. Vijf jaar later is deze smartphone geëvolueerd tot de Cat S62 Pro. Met deze smartphone heeft iedereen die dat wil toegang tot de beste, volledige FLIR-warmtebeeldcamera – letterlijk in je broekzak. Dankzij de uitzonderlijke beeldkwaliteit en talloze mogelijkheden van de warmtecamera (zoals livestreaming) wordt iedere isolatie gemakkelijker en efficiënter.

Overige kenmerken Cat S62 Pro

De Cat S62 Pro beschikt bovendien over een lange batterijduur en is een van de stevigste, duurzaamste smartphones op de markt. Hij doorstaat vallen, schokken, water, stof, zand, extreme temperaturen en schoonmaak met zeep, chloor of alcoholdoekjes. Daarmee kan iedereen altijd op de telefoon vertrouwen, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden op de werkvloer.