Handig: verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie 

Kan handig zijn tijdens een klus: een koelbox waarmee je koele of warme dranken en etenswaren voor langere tijd op de juiste temperatuur kan houden. Makita presenteert hiervoor de koelbox op accu DCW180Z. De inhoud van 20 liter biedt plek aan vier stuks 2 liter-flessen of twintig flesjes van een halve liter. En je kunt er dus je warme prakkie in meebrengen.
Handig: verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie | KlusVisie
Handig: verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie | KlusVisie
Handig: verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie | KlusVisie
Handig: verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie | KlusVisie

De temperatuur van de koelbox met verwarmfunctie is gemakkelijk in te stellen. Hij heeft vijf vaste vries-/koelstanden: -18° C, -10° C, 0° C, 5° C en 10° C, en twee verwarmingsstanden: 55° C en 60° C. De warme maaltijden en dranken blijven dus goed op temperatuur, belooft Makita die eerder deze maand een afkortzaag op accu presenteerde. Daaraan draagt ook de 33 mm dikke isolatiewand goed bij. Het koelvermogen is 90 kW en het verwarmingsvermogen 42 kW. Handig is de aan de voorzijde van de box aanwezige flessenopener en de mogelijkheid om via de ingebouwde USB-aansluiting een smartphone of tablet op de te laden. Hij weegt leeg en zonder accu’s 13 kg. Het gewicht met twee LXT 18 V-accu’s bedraagt 14,3 kg. De twee wielen en de opklapbare handgreep maken het verplaatsen een stuk gemakkelijker, zolang de ondergrond niet al te ruw is. Als alternatief is voor lastige situaties een draagband beschikbaar. De verrijdbare box meet uitwendig 623 x 341 x 371,5 mm.

Eén of twee accu’s in koelbox met verwarmfunctie

De vries-/koelbox met verwarmfunctie werkt standaard op één 18V LXT-accu, maar er is ruimte voor twee accu’s wanneer een langere standtijd wenselijk is. Opladen gebeurt via de apart leverbare oplader en duurt ongeveer 45 minuten. Bij gebruik van twee 5,0 Ah LXT-accu’s kun je 4 uur vriezen op -18° C, 14 uur koelen op 5° C of 3 uur verwarmen op 60° C. Prettig voor de vakman is dat de box gebruikmaakt van de krachtige 18V 5,0 Ah Li-Ion-accu’s van Makita’s LXT platform (Lithium-ion eXtreme Technology). Deze LXT-accu’s zijn inmiddels op Makita-machines voor elke toepassing te gebruiken en op de werkplek dus gemakkelijk uit te wisselen.

Netstroom en 12 of 24 volt

Thuis, in de garage/berging of in de werkplaats op bij de klant thuis, kan de vries-/koelbox met verwarmingsfunctie worden aangesloten op 230 V-netstroom en werkt hij gewoon als (extra) koelkast/vriezer. De netstroomaansluiting is ook ideaal bij het vóór-koelen of -verwarmen van de DCW180Z. Hierdoor is de box al op de juiste bewaartemperatuur wanneer je de accu’s plaatst. Als je hem dan vult met reeds gekoelde of verwarmde producten is een zo lang mogelijke standtijd te bereiken. Handig is tevens dat de box in de auto kan worden gevoed via de daar aanwezige 12 V of 24 V aansluiting. Dan maakt het niet uit hoe ver het rijden is. De vries-/koelbox met verwarmfunctie DCW180Z wordt geleverd in doos, zonder accu’s en oplader.