Gordingloos bouwen met SlimFix Max

Het tekort aan mankracht op de bouw is een oplopend probleem. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Traditionele prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar, ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De tijdswinst zit vooral in het snel in elkaar zetten op de bouwplaats, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt. Met het nieuwe prefab-concept SlimFix Max biedt IsoBouw naar eigen zeggen de oplossing.
Gordingloos bouwen met SlimFix Max| KlusVisie

De projectspecifiek op maat gemaakte SlimFix Max bevat dragende constructieve tengels en een scharnierende verbinding in de nok. Hierdoor wordt een onderconstructie, zoals nok- en tussengordingen, overbodig. Indien van toepassing worden knieschot, muurplaat en F-ankers direct meegeleverd. De elementen zijn voorzien van een hijsvoorziening, voorgeboorde bevestigingsgaten en vaste aanslagen voor het plaatsen van de elementen op de muurplaat en het bevestigen van het knieschot. Bovendien zijn de elementen afgewerkt met een esthetische witte binnenzijde.

Meer flexibiliteit met SlimFix Max 

SlimFix Max biedt volgens IsoBouw het gemak van traditionele prefab met de flexibiliteit van dakelementen. En dat begint al bij de levertijd. Deze is beduidend korter dan bij prefabkappen.
Veel producteigenschappen vereenvoudigen de werkzaamheden, zoals de 44 mm hoge tengels. Hierdoor is het mogelijk om met standaard latten aan te sluiten, voor bijvoorbeeld de realisatie van een bakgoot. Een ander voorbeeld is de opname van twee constructieve ribben in het element aan de gootzijde. Deze verhogen de afwerkingsmogelijkheden. Dakramen kunnen direct, of op een later moment, worden geplaatst zonder extra onderconstructie en de pannenkeuze kan tot het laatste moment worden bepaald door het ontbreken van de panlatten.
Voor nog meer gemak kunnen de elementen fabrieksmatig worden uitgevoerd met een  kopgeveloverstek-voorziening, boei- of gootverjonging of dakraam- en dakkapelsparingen. 

Maximale luchtdichting

Bij SlimFix Max zitten op meerdere plekken voorzieningen om een compleet luchtdichte dakconstructie te realiseren. Zo zitten er extra groeven in de randafwerking voor een perfecte luchtdichting met flexibel blijvende PU-schuim. Aan de binnenzijde worden de naden afgedicht met behulp van luchtdichte naadprofielen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen