Gezond slijpen en lassen met de 3M Adflo 

Gezien tijdens een klus. De smid komt een paar dragende staalkolommen lassen. Zowel tijdens het op maat slijpen als het lassen zet hij de laskap op. Deze kap verbindt hij met een ‘stofzuiger’, de 3M Adflo Motorunit met accu voor ademhalingsbescherming. Wellicht een tip voor de collega’s die regelmatig lassen en slijpen en deze oplossing niet kennen. 
Gezond slijpen en lassen met de 3M Adflo | KlusVisie
Gezond slijpen en lassen met de 3M Adflo | KlusVisie
Gezond slijpen en lassen met de 3M Adflo | KlusVisie

De smid is er in ieder geval heel tevreden over, de stevige prijs van de unit heeft hij best voor zijn gezondheid over. De 3M Adflo past in ieder geval op de 3M Speedglas 9100 FX Air Lashelm. Volgens 3M biedt deze combinatie optimale bescherming, extra comfort en meer controle dan andere systemen. 3M maakt de naar zeggen zeggen goed uitgebalanceerde kap zowel dieper en breder, met een lager zwaartepunt dan gebruikelijk als resultaat. Hierdoor worden nek, oren en zijkanten van het hoofd beter afgedekt. Je zult minder snel de neiging hebben om de hoofdband wat strakker aan te trekken. 3M levert verschillende filters voor de Speedglas.

Optimale bescherming met 3M Adflo

De combinatie 3M-laskap en 3M Adflo biedt TH3. De drie TH-prestatieniveau’s geven aan in hoeverre je inwaartse lekkage kunt verwachten. TH3 biedt de meeste bescherming. Je kunt in de Adflo-unit naast een deeltjesfilter ook damp- of gasfilters plaatsen. Check de prijzen, reken voor de combi op meer dan 1000 euro.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.