Geluidsreducerend afvoersysteem met steekverbinding

Afvoerleidingen die lawaai maken in bijvoorbeeld een woonomgeving, hotel of vergaderruimte zijn storend. Met het afvoersysteem Geberit Silent-Pro doet dit probleem zich niet voor. Geberit Silent-Pro biedt een bewezen hoge geluidsisolatie, een eenvoudige installatie, een lange levensduur en hoogwaardige kwaliteit en -productmaterialen.

Geluidsreducerend afvoersysteem met steekverbinding| KlusVisie

Vanuit het perspectief van een huurder of hotelgast is een afvoerleiding pas perfect als deze onzichtbaar en onhoorbaar is. Voor een vastgoedeigenaar moet het optimale afvoersysteem gewoon tientallen jaren probleemloos werken. En voor een sanitairprofessional is het pas een ideaal systeem als deze aan alle relevante geluidsisolatierichtlijnen voldoet en bovendien installatietechnisch tot in de puntjes doordacht is. Met Geberit Silent-Pro biedt de Europees marktleider op het gebied van sanitaire producten naar eigen zeggen een insteeksysteem dat sterk geluidsreducerend is en dat aan al deze eisen voldoet.

Geluidsreducerend ontwerp

Het Geberit Silent-Pro afvoersysteem biedt volgens de producent een uitstekende geluidsisolatie. Deze wordt bereikt door het hoge eigen gewicht van het productmateriaal, grotere wanddiktes voor de fittingen op bepaalde plaatsen en een consequente ontkoppeling van de bouwconstructie. Hiervoor heeft Geberit speciaal op Geberit Silent-Pro afgestemde systeembuisbeugels ontwikkeld.

Eenvoudig insteeksysteem

Dankzij de grijpribben ligt Silent-Pro stevig in de hand van de installateur, zelfs bij grote leidingdiameters, en kunnen de leidingen en fittingen eenvoudig in elkaar gestoken worden. Bovendien zijn de dichtingen al lichtjes voorgesmeerd om de installatie te vergemakkelijken. Ook als de buizen niet volledig haaks zijn ingekort, blijven de dichtingen lekbestendig door de ruime insteekdiepte van het systeem. Daarnaast zijn de fittingen voorzien van een 30°-markering, waarmee de installatie eenvoudig en tijdbesparend kan worden uitgelijnd. Dankzij de aanslagring kan de installateur met het blote oog controleren hoe diep een fitting in een mof zit. Omslachtig meten en aftekenen is bij de fittingen niet meer nodig om tot een correct ingestoken verbinding te komen. De aanslagring heeft nog een ander voordeel: deze beschermt de afdichtingsvlakken tegen mechanische beschadiging bij opslag en transport van de fittingen op de bouwplaats.

Lange levensduur

Door het hoge gehalte aan roetdeeltjes in het leidingmateriaal en de hoogwaardige EPDM-afdichtingen kunnen de weersbestendige buizen tot twee jaar in de open lucht worden opgeslagen. Zelfs onder zware gebruiksomstandigheden, bijvoorbeeld bij hoge watertemperatuur of blootstelling aan huishoudelijke chemicaliën, zorgen de EPDM-afdichtingen voor een lange levensduur en een hoge mate van veiligheid.