Geïntegreerde dakramen in indakzonnepanelensysteem

Viridian Solar heeft in samenwerking met productontwikkelaars van Velux een gootstukkenpakket ontwikkeld die naadloos aansluit op de Velux Solar Integrator. Hierdoor is het mogelijk om dakramen van Velux op esthetische wijze te integreren in het Viridian Solar ClearlineFusion-indakzonnepanelensysteem, is de belofte. Dit moet duurzame en efficiënte energieopwekking opleveren, én het moet een comfortabele bruikbare leefruimte onder het hellende dak bieden.
Geïntegreerde dakramen in indakzonnepanelensysteem| KlusVisie
Geïntegreerde dakramen in indakzonnepanelensysteem| KlusVisie

Een Velux-dakraam in de maat MK08 (780 x1400mm) past precies in het midden van een grid van 3×3 portretgeoriënteerde Viridian Solar-indakzonnepanelen. Hierdoor vormt het één esthetisch geheel op het dak. Het ontwerp biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 20 mm. Hiermee wordt de meest optimale positie van de zonnepanelen en het dakraam gewaarborgd, aldus Velux. De naadloze aansluiting is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd.


Duurzamer

Woningen worden steeds duurzamer. De meerderheid van de nieuwbouwwoningen wordt nu al standaard voorzien van zonnepanelensystemen. Deze ontwikkeling neemt naar verwachting door de aanstaande Beng-eisen verder toe. Naast energie-efficiëntie is het daarom volgens Velux ook essentieel om rekening te blijven houden met het binnenklimaat van de waardevolle ruimte onder het dak.