Geberit FlowFit uitgebreid met extra bevestigingsmaterialen

Geberit introduceerde vorig jaar het nieuwe aanvoersysteem, dat in één vloeiende beweging geïnstalleerd kan worden: Geberit FlowFit. Afgelopen jaar is in de eerste projecten al gebleken dat dit nieuwe aanvoersysteem nieuwe ervaringen biedt aan zowel de installateur als de adviseur en projecteigenaren, aldus Geberit. Vanaf nu is het FlowFit-assortiment verder uitgebreid met extra bevestigingsmateriaal, zoals een directe overgang naar Mapress en een verlengde overgangsbocht.
Geberit FlowFit uitgebreid met extra bevestigingsmaterialen| KlusVisie

Door de consequente focus op de productvoordelen voor installateurs, adviseurs en projecteigenaren zorgt Geberit er met FlowFit naar eigen zeggen voor, dat er geïnstalleerd kan worden in een vloeiende beweging. FlowFit neemt namelijk allerlei moeilijkheden weg, zoals een onhandige werkhouding, continu wisselen van gereedschap, onzekerheden en onveiligheid bij de persing, hygiënezorgen t.b.v. drinkwater en hygiëne op de bouw, onnodige milieubelasting en een tijdrovende installatie.

FlowFit assortimentuitbreiding

Het assortiment heeft volgens de fabrikant alles wat een universeel inzetbaar aanvoersysteem nodig heeft. De FlowFit-leidingen zijn verkrijgbaar als rechte lengtes en op rol met of zonder mantelbuis of isolatie. Het systeem wordt afgerond met een uitgebreid assortiment aan fittingen voor alle doeleinden. De fittingen zijn allemaal gemaakt van onbreekbaar, corrosiebestendig kunststof, dat geschikt is voor gebruik op bouwplaatsen. In 2022 breidt Geberit het FlowFit-assortiment verder uit met een nieuwe fitting, die het eenvoudiger maakt om het FlowFit-aanvoersysteem aan te sluiten op het Geberit Mapress-systeem. De nieuwe fitting van CrNiMo­staal (1.4401) is verkrijgbaar in de nominale diameters DN12 -50. Daarnaast wordt het isoleren van de leidingen merkbaar gemakkelijker door de nieuwe verlengde versie van de FlowFit-overgangsbocht 90° met buitendraad, waarbij er een grotere afstand is tussen de perseenheid en de schroefdraad. Deze nieuwe overgangsbocht is verkrijgbaar in de dimensies d16, d32. Nieuw is ook de lekdetectiespray van Geberit. Deze helpt om lekken te vinden tijdens de drukproef met lucht. De spray kan worden gebruikt voor alle Geberit-aanvoersystemen en hoeft na gebruik niet te worden afgespoeld.
FlowFit is volledig compatibel met Geberit PushFit-insteekfittingen en kan zonder verdere aansluitelementen of adapters worden geïnstalleerd. Daarnaast kan Geberit FlowFit met de MasterFix-adapter zonder gereedschap op Geberit installatie-elementen en muurplaten aangesloten worden.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen