Flexmörtel Premium met verbeterde formule

De nieuwe Flexmörtel Premium met verbeterde formule is de buitenspecialist van de PCI-productlijn voor het leggen van keramische vloeren en natuursteen op balkons en terrassen. De uithardings- en verwerkingstijd is gelijkblijvend, zowel bij lage als bij hoge temperaturen. Deze eigenschappen in combinatie met een hoge uitbloeibestendigheid en snelle legbaarheid moeten dit product tot de ideale flexmörtel voor buitentoepassingen maken.
Flexmörtel Premium met verbeterde formule| KlusVisie
Flexmörtel Premium met verbeterde formule| KlusVisie
Flexmörtel Premium met verbeterde formule| KlusVisie

Snelle weersveranderingen, zoals die in ons land steeds vaker voorkomen, maken legwerkzaamheden buiten vaak tot een riskante onderneming. Dankzij zijn verbeterde formule biedt de nieuwe Flexmörtel Premium gelijkblijvende uithardings- en verwerkingstijden bij alle weersomstandigheden, aldus PCI. Deze afbouwleverancier introduceerde in oktober een nieuwe generatie van zijn Flexmörtel S1 voor binnentoepassingen. De eigenschappen van de Flexmörtel Premium garanderen nog meer flexibiliteit en plannings- en uitvoeringszekerheid op de bouwplaats. Dankzij een effectieve kristallijne waterbinding wordt het aanmaakwater binnen enkele uren volledig gebonden, zodat er met name bij het leggen van natuursteenvloeren geen verkleuringen of vervormingen optreden.

Toepassingsmogelijkheden Flexmörtel Premium

Deze voordelen maken de PCI Flexmörtel Premium bijzonder geschikt voor het leggen van keramische en natuursteenvloeren op balkons en terrassen. Bovendien combineert dit product het verwerkingscomfort van een normaal uithardende lijm met de technische voordelen van een snellijm. De lijm heeft een verwerkingstijd van ca. 90 minuten, de gelegde vloer kan reeds na ca. 4 uur worden belopen.

Behoefte van vakmensen

“Dankzij onze klantrelaties en onze deskundige adviseurs ter plaatse weten wij waar handel en vakman behoefte aan hebben”, aldus Stephan Tschernek, hoofd marketing bij PCI. “Voor buitentoepassingen is er behoefte aan een legmortel die in alle seizoenen en bij elke omgevingstemperatuur nagenoeg dezelfde eigenschappen vertoont, met een lange verwerkingstijd voor probleemloos leggen en toch een snelle uitharding, zodat de gebruiker dezelfde dag nog kan voegen.”

Variabel in te stellen

De vakman kan de materiaalconsistentie van de PCI Flexmörtel Premium variabel instellen – afhankelijk van de behoefte als dunbed-, vloeibed- of middelbedmortel. De nieuwe specie is uiterst emissie-arm conform GEV-Emicode EC 1 Plus, voor een gezonder woonklimaat en een geringere belasting van de omgevingslucht.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen