Filters in hoekregelkranen van Schell voorkomen schade

Schell, de Duitse fabrikant van sanitaire kranen, spoelsystemen en het elektronische watermanagementsysteem SWS, heeft twee hoekregelkranen met ingebouwde filters in het assortiment opgenomen. De filters vangen kalkresten en vuildeeltjes op die met het drinkwater in de waterleiding terechtkomen en op den duur schade kunnen veroorzaken aan dure design of elektronische kranen in keuken, toilet of badkamer. De filters kunnen eenvoudig uitgenomen en gewoon onder de kraan afgespoeld worden.
Filters in hoekregelkranen van Schell voorkomen schade| KlusVisie

Kalkresten, vuildeeltjes en vooral zandkorrels kunnen krassen veroorzaken op de keramische schijven in kranen, die uiteindelijk tot lekkage in de kraan leiden. Vervanging van het bovendeel of binnenwerk van een kraan kan een tijdrovend en dus kostbaar karwei zijn, waardoor een investering in een hoekregelkraan met ingebouwd filter een aantrekkelijk alternatief is. Anders dan de soms gebruikte gaasfilters zijn de kunststof filters in de Schell-kranen heel robuust en vangen ze ook zandkorrels op.
De filters kunnen eenvoudig uitgenomen worden door de hoekregelkraan dicht te draaien en het kapje op de knop te verwijderen. Het filter kan vervolgens onder de kraan afgespoeld worden. Door de kraan open te draaien voordat het filter teruggeplaatst wordt, kan meteen de leiding gespoeld worden.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen